Ante Tokić, koji je bio reprezentativac u mlađim kategorijama, nedavno je dobio poziv izbornika Line Červara Foto: Krešimir Đurić

Ante Tokić napustio Dabrove i otišao u Makedoniju

| 16.7.2017. u 12:19h | Objavljeno u Sport

Desno krilo Dabrova Ante Tokić napustilo je varaždinski klub i karijeru će nastaviti u Makedoniji. N službenim web stranicama RK Metalurg iz Skopja objavljeno je Ante Tokić (23, 190 cm, 86 kg.), dosadašnji igrač GRK Varaždina 1930 potpisao dvogodišnji ugovor s tim makedonskim klubom, Kao razlog za dolazak u Metalurg Tokić je naveo želju za daljnjim razvojem, igranje u jakim ligama, te trenera Linu Červara.

- Metalurg je veliko ime u europskom klupskom rukometu za mnogo godina i dio Lige prvaka. To je ekipa koja nikad ne odustaje, pa Metalurg prošle sezone bio jedan od rijetkih koji je uspio pobijediti Vardar, a to puno govori o karakteru mog novog kluba. Metalurg je korak naprijed u mojoj sportskoj karijeri, a posebno drago mi je mogućnost da nastupaju u dvije izuzetno jake lige kao što je Liga prvaka i SEHA liga. No, jedan od najvažnijih razloga za moj dolazak u Skoplje je Lino Červar, od kojeg očekujem da ću jako puno naučiti u naredne dvije sezone - rekao je Tokić za stranice Metalurga.

Ante Tokić postao je drugi igrač Dabrova u Metalurgu. čiji dres već nosi lijevo krilo Martin Marčec.