Andrija Barić (lijevo) i Esad Garibović jedini su varaždinski treneri koji su sudjelovali na seminaru HOO-a

Andrija Barić i Esad Garibović na trenerskom seminaru HOO-a u Sv. Martinu na Muri

| 7.2.2017. u 17:17h | Objavljeno u Sport

U želji da najuspješniji treneri svoja znanja prenesu na ostale trenere u Hrvatskoj, organiziran je trenerski seminar, koji je ujedno bio i interaktivna radionica, u kojoj su sudionici mogli aktivno sudjelovati kroz svoja pitanja, praktična iskustva i dileme, a uz trenere čiji su sportaši osvojili medalje na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, predavanja i radionice održali su i najveći stručni autoriteti iz sportske dijagnostike, domaći i inozemni stručnjaci sportskog treninga, bivši vrhunski sportaši i drugi.

Dvodnevni trenerski seminar organizirali su Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, a završio je s radom danas u Svetom Martinu na Muri. Među sudionicima seminara bila su i dva varaždinska trenera Esad Garibović iz Karate kluba Varaždin i Andrija Barić iz Hrvačkog kluba Vindija.

Prvi dan seminara, osim predavanja Nikole Bralića, trenera zlatnog dvojca na pariće i srebrnog četverca na pariće, održana su još i izlaganja Leonarda Pjetraja, trenera brončanog boksača Filipa Hrgovića, Pere Kuterovca, kondicijskog trenera hrvatske vaterpolske reprezentacije i brojnih drugih olimpijaca te Tomislava Rupčića, izbornika hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije.

Edis Elkasević i Andrej Hajnšek, treneri zlatnih atletičarki Sandre Perković i Sare Kolak te Edo Fantela, trener zlatnih jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića, predavanja su održali danas, posljednjeg dana trenerskog seminara.