Ana Hrešć (lijevo) završila utrka polumaratona za 3 sata i 58 minuta Foto: SRD 315 Sjeverozapad

FOTO: Varaždinka Ana Hrešć druga na Velebit Ultra Trailu

| 29.6.2016. u 11:29h | Objavljeno u Sport

Održan je "Velebit Ultra Trail", najstarija i najzahtjevnija utrka Treking lige u Hrvatskoj. Na njoj su nastupili i članovi Sportsko rekreativnog društva 315 Sjeverozapad, Ana Hrešć, Vanja Šomođi, Petar Martinec i Marko Dugandžić.

Petar Martinec i Marko Dugandžić su sudjelovali na utrci u kategoriji maratona duljine 45 km s 2500 m uspona i spusta. Utrka je startala u centru Starigrada te su se natjecatelji putem kanjona Velike Paklenice uspinjali do Anića kuka, zatim su se spuštali nazad u kanjon prema Planinarskom domu te su se zatim opet penjali preko Ivinih vodica na greben Velebita do Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita. Nakon toga se spustili preko Velikog Rujna do Starigrada.

Martinec i Dugandžić su držali dobar tempo na usponima sve do Vaganskog vrha gdje su na žalost zbog Petrove ozljede morali usporiti tempo. Unatoč ozljedi utrku su završili skupa i u cilj su ušli s vremenom 10 sati i 44 minute te ostvarili 61., odnosno 62. mjesto.

Na polumaraton utrci, duljine 23 km s 1300 m uspona i spusta su nastupili Ana Hrešć i Vanja Šomođi. Staza polumaratona prati stazu maratona do planinarskog doma od kuda se uspinje do Velikog Rujna i spušta do Starigrada.

Ana Hrešć je pokazala veoma dobru formu i još jednom dokazala da koliko se dobro snalazi na teškim terenima te strmim usponima i spustevima kojima je ova staza obilovala, te je osvojila drugo mjesto s vremenom 3 sata i 58 minuta. U cilj s Anom je ušao i Vanja te osvojio 32. mjesto u konkurenciji 200 natjecatelja.

Ovogoišnje izdanje utrke je bilo posebno teško zbog toplinskoga udara koji je taj dan pogodio Hrvatsku. Na stazi su temperature dosezale 40 celzija što je rezultiralo velikim brojem intervencija liječničkih ekipa, ali i s dvije reanimacije natjecatelja.

Galerija slika