Varaždinski Crveni križ u 2015. podijelio 300 prehrambenih paketa Foto: GDCK Varaždin

Varaždinski Crveni križ u 2015. podijelio 300 prehrambenih paketa

I.D./Varaždinske vijesti | 3.1.2016. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je tijekom 2015. godine podijelilo ukupno 300 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene stanovnike grada Varaždina i okolnih općina u kojima GDCK Varaždin djeluje.

Paketi su kupljeni sredstvima prikupljenim u tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu" te sredstvima iz vlastitog proračuna. U akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se, kao i svake godine, učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Ukupno je tako prikupljeno 27.678,45 kuna, od čega u gradskim osnovnim školama 5.260,00 kuna, gradskim srednjim školama 6.772,95 kuna, a u općinskim osnovnim školama 15.645,50 kuna. Polovica prikupljenog iznosa po školama, prema odluci Odbora GDCK Varaždin, vraćeno je na njihove žiro račune, a škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školski izlet za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Kako napominju iz GDCK Varaždin, 2015. godine ostvarena je i suradnja sa socijalnom samoposlugom u Varaždinu, kojoj je GDCK Varaždin donirao namirnice za korisnike u vrijednosti 10.000 kuna.

Iz GDCK-a Varaždin, koje djeluje na području grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica, zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji, kao i svima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.