Lana Kalničanec bila je zlatna na Slovakia Open natjecanju

AIK osvojio 8 medalja u Slovačkoj - Lana Kalničanec zlatna

| 20.3.2016. u 11:28h | Objavljeno u Sport

Slovakia open ugostio je 18.-19.3. čak 228 natjecatelja u kyokushin – full contact karateu. Klubovi iz Slovačke, Mađarske, Poljske, Češke i Hrvatske bili su konkurencija AIK-u iz Varaždinskih Toplica čijih je jedanaest natjecatelja osvojilo čak osam medalja.

Treća mjesta porazima tek u polufinalu osvojili su Roko Kalničanec „djeca I. do 42 kg“, Karlo Nofta u kategoriji „djeca II. iznad 49 kg“, Jana Huzjak i Marta Ivanek u kategoriji „djevojke do 60 kg“, te Nikolina Pantaler u juniorkama apsolutna kategorija.

Stepenicu više, drugo mjesto, osvojili su dobrim borbama i porazima tek u finalu Monika Balažinec u kadetkinjama  i Marko Dvorski u kategoriji „djeca II. do 49 kg“.

Najuspješnija je bila Lana Kalničanec koja je u finalu teške kategorije „djevojčice I.“ pobijedila i uzela zlato. Ostali članovi su solidnim nastupima ispali prije borbe za medalje, te su Marin Šebrek, Dino Slatki i Marko Horžić stigli do četvrtfinala.

Natjecatelje su prema dobrom rezultatu vodili treneri Saša Josip Milec i Marinela Belavić, te mlađe asistentice Lea Rissi i Lara Hrastić. Bogato iskustvo članovi kluba će pokušati kapitalizirati na nova dva natjecanja u travnju u Zagrebu i Kutini.