2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja bit će u rujnu

VV | 23.7.2017. u 11:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Za točno dva mjeseca održat će se 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja. Klub nordijskog hodanja Varaždina zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija, sa startom na Kapucinskom trgu, organizira u subotu, 23. rujna.

Na prošlogodišnjem uspješnom 1. Varaždinskom festivalu nordijskog hodanja i pješačenja sudjelovalo je oko 200 hodača iz Varaždina, Opatije, Zagreba, Karlovca, Duge Rese, Slunja, Nedelišća i Čakovca te iz Kranja u Sloveniji. Za drugo izdanje priprema se natjecanje u nordijskom hodanju na stazi od 3,5 km te tri rekreativne rute centrom i oko Starog grada na 2,5 km, pokraj varaždinskog groblja na 5 km te do Drave na 10 km.

S obzirom da varaždinski hodači sudjeluju na sličnim festivalima, u rujnu u Varaždinu očekuje se ukupna brojka od 400-injak sudionika iz cijele Hrvatske.

Inače, članovi varaždinskog kluba prvu su, vrlo uspješnu, polovicu godine završili izletom u Logarsku dolinu u lipnju. Po lijepom vremenu 42 izletnika, članova kluba i njihovih prijatelja, uživalo je u Mozirskom gaju i vožnji po Logarskoj dolini, a izlet je završilo popevši se do slapa Rinka i Orlovog gnijezda.

Nastavak nordijskog hodanja bit će 24. kolovoza sudjelovanjem na 25. Cross ligi Drava, a tada ponovo počinju i organizirani treninzi kluba. Sljedeća škola nordijskog hodanja najavljena je 2. rujna.

Više informacija o aktivnostima Kluba nordijskog hodanja Varaždin i festivalu zainteresirani mogu dobiti putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..