Varaždin Boogie 2019. od 26. do 28. travnja na Varaždinskom aerodromu Foto: Padobranski klub Apollo

Varaždin Boogie 2019. od 26. do 28. travnja na Varaždinskom aerodromu

Sponzorirani članak | 29.3.2019. u 12:29h | Objavljeno u Sponzorirano

Padobranski klub Apollo osnovan je 2014. godine i jedini je padobranski klub koji djeluje na području grada Varaždina. Cilj kluba je razvoj padobranskog sporta te aktivno promicanje zrakoplovne kulture i padobranstva u lokalnoj zajednici uz što veće sudjelovanje i uključivanje mladih u radu kluba.

I ove godine organizira se padobranski vikend Varaždin boogie 2019. koji će se održati na Varaždinskom aerodromu od 26. travnja do 28. travnja uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske i Croatia osiguranja d.d.

Organizator ovog događaja je Padobranski klub Apollo koji je do sada uspješno organizirao klupske padobranske vikende na Varaždinskom aerodromu i to Špancir boogie 2016. i Varaždin boogie 2018. Na svakom padobranskom vikendu sudjelovalo je 70-tak aktivnih padobranaca iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine uz veliku podršku i interes posjetitelja.

Uz padobranske vikende na Varaždinskom aerodromu, padobranski klub Apollo organizirao je i izveo padobranske desante na Civil International Airshow Varaždin 2016. i 2018. godine te i ubuduće planiramo na jednak način pružati podršku Aeroklubu Varaždin sa ciljem promoviranja padobranskog sporta.

Tijekom 3 dana padobranskog vikenda Varaždin boogie 2019. planirano je izvesti najmanje 35 letova i 350 padobranskih skokova. Očekuje se sada već standardno velik odaziv padobranaca iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a uz trenažno skakanje biti će organizirana i padobranska natjecanja.

Skokove će izvoditi iz aviona Pilatus Portera PC-6, padobrancima omiljenog zrakoplova koji je zbog svojih letnih osobina stekao kultni status u zrakoplovstvu. Biti će to jedinstvena prilika za uživo vidjeti taj zrakoplov kako u zraku, tako i na zemlji. pošto je riječ o zrakoplovu koji nije česta pojava na hrvatskim aerodromima. Štoviše, u Republici Hrvatskoj ne postoji niti jedan zrakoplov tog tipa u redovitoj uporabi.

Samostalni i tandem skokovi izvodit će se s visine od 4 tisuće metara, a vrijeme leta do iskakanja trajati će otprilike 15 minuta što je izvrsna prilika za uživanje u panoramskom letu iznad grada Varaždina. Padobrane ćemo otvarati na visini od otprilike tisuću metara što će padobrancima dati otprilike jednu minutu leta u slobodnom padu nakon čega slijedi nekoliko minuta leta ispod otvorene kupole i mekano prizemljenje na Varaždinski aerodrom.

Padobranski vikend neće biti rezerviran samo za sportske padobrance već su dobrodošli i svi oni koji žele osjetiti čari slobodnog pada u tandem skoku ili se žele informirati o načinu i vremenu održavanja padobranske obuke. Ulaz na Varaždinski aerodrom biti će besplatan kao i na svim prethodnim padobranskim vikendima.

Ovogodišnje izdanje će se iskoristiti da Padobranski klub Apollo proslavi petu godišnjicu rada, a proslavu će uveličati poklonima za 3 sretna dobitnika nagradne igre u kojoj dijele besplatne tandem skokove s visine od 4.000 m. Sve što je potrebno za sudjelovanje u nagradnoj igri je da sudionik „lajka“ Facebook stranicu Padobranskog kluba Apollo i na vlastitoj Facebook stranici podijeli objavu o održavanju padobranskog vikenda Varaždin boogie 2019. Izvlačenje sretnih dobitnika obaviti će se nasumičnim odabirom tjedan dana prije održavanja padobranskog vikenda.