Termografija u Poliklinici NANNA

Sponzorirani članak | 16.10.2018. u 11:46h | Objavljeno u Sponzorirano

Odnedavno je u Poliklinici NANNA u Varaždinu moguće učiniti termografiju dojki, štitnjače, prostate i zglobova te drugih organa. Radi se o potpuno neinvazivnoj, sigurnoj, neškodljivoj, netoksičnoj, jeftinoj i lako dostupnoj   metodi otkrivanja vrlo malih promjena ispod razine kože koja se temelji na mjerenju temperature tijela. Naime, svaki proces koji ima tendenciju rasta ili brze promjene ( u smislu upale ili tumora) može pojačati temperaturno isijavanje tijela što se termografijom može izmjeriti i lokalizirati.

U skriningu za karcinom dojke koristi se kao orijentaciona ili pomoćna dijagnostička metoda koja se može nadopuniti klasičnim dijagnostičkim metodama poput ultrazvuka, mamografije ili nuklearne magnetske rezonance.  Razlika među njima je što klasične metode zračenjem različitog intenziteta dijagnosticiraju poremećaje ovisno o dobi pacijentice i građi njenih organa dok termografija bilježi isijavanje ili temperaturno “ zračenje “ samog organizma što znači da je potpuno neštetna jer zračenje ide od nas samih prema aparatu.  Dojka ( ili bilo koji drugi organ) u kojoj se počinje stvarati maligni tumor, već u samom početku  počinje producirati veću toplinu uslijed pojačanog metabolizma i prokrvljenosti  što je karakteristika agresivnog rasta. Upravo ova sposobnost termografije da registrira vrlo male temperaturne razlike na koži dojke razlikuje termografiju od drugih konvencionalnih metoda koje danas rutinski koristimo u otkrivanju malignih tumora dojke.

BeFunky collage

Ove klasične dijagnostičke metode (mamografija, ultrazvuk, kompjuterizirana tomografije, magnetska rezonanca) zapažaju promjene u građi  i strukturi tkiva dojki  i otkrit će tumor kada dosegne određenu veličinu. Znanstveno je dokazano da tumoru treba 5 – 6 godina rasta da bi dosegnuo vličinu od 1 centimetra. Termografijom je moguće otkriti promjene manje od 5 mm.

Termografiju  u Poliklinici NANNA radimo  u suradnji sa primarijusom Zvonimirom Zore, dr.med.spec.onkoplastične i opće kirurgije.

43750343 1973857362637310 1687163793542479872 n

Slijedeći termin kada se može učiniti termografija dojki, štitnjače, prostate ili zglobova je 08.11.2018.
Narudžbe primamo na tel: 042/ 200-081 ili mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.