Savršeni hibrid mesa i povrća – domaća sarma!

Sponzorirani članak | 15.11.2017. u 11:26h | Objavljeno u Sponzorirano

Stiže hladnije doba godine koje sa sobom donosi mnoge tradicijske običaje. Vrijeme je to kolinja, ispijanja kuhanog vina s cimetom i klinčićem te rakije ili kranfanfule, pripremanja bograča… ali i spremanja omiljenog i praktičnog „braka“ mesa i kupusa – sarme! Upravo ovaj favorit (koji mnogi vole nositi kao „zalihu“ na skijanje, na proslave Nove godine, planinarske izlete i slično) se nalazi i u ponudi Bistroa i vinarije „Shamper“.

Samper food 02 3612

„Shamper“ se smjestio u zelenom centru Perivoja Zrinskih, u srcu grada Čakovca – Starom gradu. Okružen povijesnim zidinama Grada, restoran odiše duhom proteklih vremena stvarajući unikatnu atmosferu koja svakog koji prođe interijerom podsjeća na slavnu velikašku i plemenitašku prošlost.

Shamper 1144395

Bistro i vinarija „Shamper“ nudi vam sarmu po tradicionalnoj, no ipak ponešto specifičnoj recepturi. Za jedinstveni okus zaslužno je miješano mljeveno juneće i svinjsko meso s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao i rezano kiselo zelje i špek svinje mangulice.
Podsjetimo se kako riječ „sarma“, koja dolazi iz turskog jezika, zapravo znači „ono što je zamotano“, to jest „smotuljak“ ili „poklon“, i tada smo na pola puta ka razumijevanju „Shamperove“ filozofije: radi se o kulinarskim smotuljcima koji, nudeći izvrsnost iz dva svijeta, žele razveseliti goste na više od jednog načina. Dodajmo tome pokoju čašu poznatog „Shamperova“ pjenušca, i obična prilika postaje ne-obična!

Shamper 1144354


Posjetite Bistro i vinariju „Shamper“ u čakovečkom Starom gradu, kušajte uspješnu suradnju tradicije i suvremene enogastronomije i postanite bogatiji za divno iskustvo! Rezervirajte mjesto u „Shamperu“ putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 040/390-777 i uživajte u okusu i ukusu!

Označeno u