Parfem od koprive za Guinnessa

Sponzorirani članak | 17.8.2017. u 13:02h | Objavljeno u Sponzorirano

Prvi hrvatski parfem od koprive svoju će veliku promociju doživjeti na koprivničkom Renesansnom festivalu za koji je ciljano i proizveden. Miris stvoren na bazi biljke koja je darovala ime Koprivnici savršeno odgovara ovogodišnjoj temi festivala, a to je kopriva i eliksiri. Na poticaj direktora Turističke zajednice Renata Labazana, koji već 13 godina uspješno osmišljava sadržaje eminentne turističko-povijesne manifestacije, parfem od kopriva je kreirao mag Dejan Levačić iz Čakovca.

– Proces stvaranja parfema od koprive, kojeg smo nazvali Urtica, trajao je četrnaest mjeseci. Glavne note parfema Urtica čine kopriva ubrana na području Koprivnice, neven, list ljubičice, jasmin i badem. Parfem je rađen na bazi od 25% esencija, te kroz svoju primarnu notu koprive, odiše svježinom koja mu omogućava da bude nenametljiv. Namijenjen je za korištenje u ljetnim mjesecima iz razloga što svojim svježim notama daje posebnu vedrinu, osjećaj svježine i slobode u toplim danima- ističe Dejan Levačić.

Parfemska bajka iza koje u cjelosti stoje hrvatska kreativnost i hrvatske sirovine bit će predstavljena na osobito zanimljiv način ne samo zbog posebne atmosfere Renesansnog festivala koji na originalan način oživljava razdoblje kasnog srednjeg vijeka, nego i činjenice da je javno testiranje parfema prijavljeno i za Guinnesovu knjigu rekorda. Do sada je u jednom danu na jednom mjestu parfem iskušalo 1512 osoba, a u Koprivnici kane tu brojku podići na čak 2000.

– Renesansi festival lani je posjetilo više od 50 000 ljudi iz zemlje i inozemstva. Zbog atraktivnog ovogodišnjeg programa u kojemu će se po prvi puta na jednoj turističkoj manifestaciji predstaviti niz proizvoda od kopriva kao što su pivo, rakije i likeri, kolači i raznovrsna jela, kozmetika, ljekoviti pripravci za ljepotu i libido, tinkture, računamo da će ih od 24. do 27. kolovoza u Koprivnici biti i više. Mnoge od njih zasigurno će privući i mogućnost testiranja apsolutnog noviteta među parfemima u svijetu i vjerujem da će svjetski rekord biti oboren- naglašava Renato Labazan.

Testiranje parfema od kopriva najavljeno je za subotu, 26. kolovoza od 16 sati, a dvije tisućita osoba po redu koja će isprobati Urticu bit će nagrađena bočicom parfema od 50 ml pakiranoj u ručno rađenu kutiju od drveta i kože.