Od predškolskog do CAE Cambridge certifikata i japanskog

Sponzorirani članak | 6.9.2018. u 11:17h | Objavljeno u Sponzorirano

U Školi stranih jezika Šimunić hodnik je ponovno ukrašen prestižnim Cambridge certifikatima First Certificate in English FCE i Certificate of Advanced English CAE.

Njihovi su polaznici i ove godine postigli izvrsne rezultate. Većina kandidata postigla je  najvišu moguću ocjenu: Performance at Grade A on the Cambridge English scale, demonstrating ability at CEFR Level C2! Dokazali su da znaju engleski jezik i za razinu iznad one za koju su polagali! Polaznici, roditelji i djelatnici Škole jako su ponosni na postignuti uspjeh.

U dobi od 16-ak godina ti su mladi Varaždinci polagali svoj prvi veliki ispit ukupnog trajanja oko 4 sata. Ispitivanje organizira British Council u Zagrebu pred britanskim ispitivačima, bez ikakve pristranosti i pod šifrom. Nakon ožujskog i lipanjskog roka, novi kandidati izlaze na ispit već početkom prosinca.


DSC 0135 Copy

Jedina škola u Varaždinu  

Škola stranih jezika Šimunić je jedina škola iz Varaždina sa dugogodišnjim statusom srebrnog i brončanog ADDVANTAGE PARTNERA British Councila za Cambridge ESOL međunarodno priznate ispite.
Uspjeh pojedine škole svake se godine iznova procjenjuje, ukoliko uopće šalje polaznike na Cambridge ispite. Školama je to riskantno jer polaznike treba izrazito temeljito pripremiti da sigurno polože i to sa što boljom ocjenom.
U ovoj školi to kontinuirano čine već 27 godina te su se specijalizirali u pripremi za polaganje međunarodno priznatih ispita. Prolaznost kandidata u Školi Šimunić je 100%, od čega većina s najvišom ocjenom A!


IMG 1808 obrisana imena

Međunarodno priznati certifikati

Kako dokazati znanje stranog jezika kod upisa na fakultet ili natječaja za posao i istaknuti u mnoštvu ostalih kandidata? Međunarodni certifikati su najobjektivniji i najvjerodostojniji dokaz stečenih jezičnih kompetencija. Ujedno je to i potvrda stručnosti određene škole stranih jezika.

Potvrda je to kvalitetnog poučavanja stranih jezika u našoj Školi, kao i zalaganja mladih polaznika, kaže ravnateljica Jasenka Šimunić. Većina polaznika pripremnih FCE i CAE  programa pohađa naše tečajeve od malih nogu. Naša je privilegija da ih pratimo od prvih simpatičnih nesigurnih riječi na predškolskom stupnju pa sve do sjajno sročenih eseja iz kojih je očito da im je engleski postao ''their second nature''.

DSC 0117 Copy

Na  svečanoj podjeli zasluženih certifikata ravnateljica prof.Jasenka Šimunić zahvalila se svojim profesoricama na trudu i pohvalila njihov predani rad te odala priznanje roditeljima koji su bili svjesni da se strani jezik savladava postepeno baš kao i materinji hrvatski jezik.
Publika sastavljena od ponosnih roditelja, polaznika i profesorica Škole uživala je u  prikazanim video materijalima snimljenim prije 10godina, kad su ti isti đaci od 6 godinica imali završne predškolske i 1.đačke priredbe na kojima su pokazali svoje znanje i umijeće  govora, recitiranja i glume „po" engleskom jeziku. Mnogi su od njih uz engleski paralelno učili i njemački tako da je publika imala priliku vidjeti i  pjevani igrokaz Dornröschen (Trnoružica) gdje su također oni glumili i pjevali „po"njemačkom.

kolaž20072008 Copy

Mali predškolci „šprehaju i spikaju“

Danas roditelji prepoznaju važnost učenja njemačkog jezika i žele da djeca uče njemački što ranije, čak prije engleskog jezika. Zato smo u Školi Šimunić uz engleski osmislili i  vlastiti predškolski program za njemački jezik: potpuno nov, moderan i prilagođen današnjoj djeci. Programi ranog učenja razrađeni u našoj školi temelje se na autentičnim materijalima: tradicionalnim pjesmama s igrom, rimama, brojalicama, pričama, predmetima i običajima iz tradicije tog govornog područja te kroz njih djeca upoznaju i jezik i kulturu. Koncipirani su na način  da djeca strani jezik usvajaju sasvim nesvjesno kroz igru i raznolike aktivnosti koje se izmjenjuju svakih nekoliko minuta tako da djeca zaista uživaju i s veseljem sudjeluju.
Znanstvena istraživanja su pokazala  da ovakav način učenja izuzetno stimulativno djeluje na kognitivni razvoj i zdravlje mozga, što je u današnje doba s previše sjedenja i gledanja u kompjutore, tablete i mobitele važnije nego ikada prije. Na završnim priredbama u lipnju roditelji su ushićeni količinom znanja i točnošću izgovora svoje djece koja fantastično oponašaju izgovor svojih profesorica , objašnjava ravnateljica.


Hallo Kinder show 031

U svijetu sam k'o doma – znam jezike! Čak i japanski!

Kontinuirani razvoj Škole prati i ponuda japanskog jezika od 2010.g. Varaždinci su objeručke prihvatili učenje ovog egzotičnog jezika. To su redom mladi entuzijasti, srednjoškolci i studenti sa zavidnim znanjem o kulturi te daleke zemlje, a sve više interesa pokazuju i školarci.

IMG 1588

Intenzivna nastava za odrasle

Klasičnom ili intenzivnom nastavom odrasli polaznici u ugodnoj i poticajnoj atmosferi odlično nauče strani jezik, a steknu i nova prijateljstva i poznanstva. Kroz simulacije stvarnih situacija postižu brze i efikasne rezultate te mogu aktivno primijeniti strani jezik u životnim i poslovnim situacijama.
Mogu naučiti ili usavršiti svoje komunikacijske vještine iz engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog, ruskog, mađarskog, kineskog i japanskog jezika.

IMG 1565 moje


U 27 godina postojanja Škola stranih jezika Šimunić dokazuje postojanu kvalitetu u uspješnom podučavanju svih dobnih skupina.

http://www.skola-simunic.hr/
Trenkova 23, 042/203 303, 091 2033023

logo

 

osunčana škola