Novi Peugeot 301 lansiran na hrvatsko tržište

V.V. | 12.4.2017. u 09:10h | Objavljeno u Sponzorirano

PEUGEOT 301 prvi je automobil koji je Marka razvila posebno za segment B Sedan, a od lansiranja 2012. proizvedeno je više od 360 000 primjeraka diljem svijeta. Taj uspjeh temelji se na prepoznatljivim značajkama, koje obuhvaćaju prostranost i obujam prtljažnika među najboljima u segmentu, vozna svojstva obilježena znanjem i umijećem u znaku marke PEUGEOT te dizajn prilagođen lokalnim zahtjevima.
Kako bi se zadovoljile potrebe sve brojnijih kupaca u tom strateškom segmentu, novi PEUGEOT 301 naglašava svoje kvalitete novim adutima. Karoserija mu je odjevena u najnovija stilska obilježja Marke. Okomito postavljena prednja maska, svjetla ugrađena u karoseriju i prilagođeni elementi utjelovljuju robusnost automobila. Svjetlosni potpisi u koje su sprijeda ugrađena LED svjetla izraz su napredne tehnologije.
Veliki dodirni zaslon od 7’’ temelj je tog razvoja. Brz je i precizan zahvaljujući kapacitivnoj tehnologiji te obuhvaća prikaz kamere za vožnju unatrag i navigacijskog sustava TomTom 3D. S pomoću aplikacije Mirror Screen triple play, jedinstvene ponude u segmentu, na njemu se prikazuje i sadržaj pametnog telefona.
Dinamičnost šasije naglašava gama suvremenih motora. Novost za PEUGEOT 301, trocilindarski benzinski motor PureTech 82 već je ugrađen u više od milijun automobila Marke diljem svijeta. Dizelski motor 1.6L BlueHDi 100 odlikuje se rekordnom niskom potrošnjom i užitkom u vožnji. Na hrvatsko tržište lansira se od travnja s dvije razine opremljenosti Active i Allure te cijenom već od 82.300 kn uz posebnu ponudu Peugeot Financiranja koja uključuje i četverogodišnje Optiway produljeno jamstvo.

1230240 aax3xko12k whr

 
PEUGEOT 301, ukratko

Najnovija stilska obilježja marke PEUGEOT svojom elegancijom oblikuje karoseriju ove trovolumenske limuzine. Na gornjoj letvici okomito postavljene prednje maske nalazi se naziv Marke, a u njezinom središtu znak lava. Tri vrste svjetala ugrađene su u karoseriju, dok stražnja svjetla krase tri linije opalnog sjaja.
 
Vozač i četiri putnika mogu se smjestiti u udobnu i privlačnu kabinu. Prtljažnik od 640 litara jedan je od najvećih u segmentu. Uz obujam od 506 dm3 VDA 210, prtljažnik se jednim pokretom može povećati zahvaljujući stražnjim sjedalima koja se mogu preklopiti u omjeru 1/3-2/3, tako da se obujam može povećati na 1332 dm3 VDA 214.

1230393 0c2xq03wme whr

PEUGEOT 301 označava revoluciju u segmentu i donosi ekskluzivnu opremu i značajke: veliki kapacitivni dodirni zaslon od 7’’, internetske usluge triple play Mirror Screen (MirrorLink®, Android Auto®, Apple CarplayTM), navigacijski sustav TomTom 3D, kameru za vožnju unatrag.

Sigurnosne značajke na visokoj su razini te uključuju potpunu opremu: ABS, ESP, sustav pomoći pri naglom kočenju AFU i sustav za nadzor tlaka u gumama DSG. Putnike štite prednji i bočni zračni jastuci, kao i pojasevi u tri točke straga. Za djecu su stražnja sjedala opremljena sustavom za pričvršćivanje IsoFix.

Njegova su vozna svojstva na visokoj razini, te pružaju izvrstan spoj udobnosti i stabilnosti, bez obzira na uvjete vožnje. Kao i ostali modeli iz game, utjelovljuje znanje i umijeće dizajnerskih timova.

Motori Euro 6 najnovije generacije pružaju užitak u vožnji i ekonomičnost. U ponudi je benzinski motor 1.2L PureTech 82 i dizelski motor 1.6L BlueHDi 100, koji  postiže rekordno niske emisije.

Novi PEUGEOT 301 osmišljen je kako bi odolijevao vremenu i zahtjevnim uvjetima uporabe. Ovjes, kruta i čvrsta šasija primjeri su posebnosti tako osmišljene konstrukcije.