MARLEX INVEST: Grade dva nova projekta na dvije nove lokacije

Sponzorirani članak | 17.9.2017. u 09:02h | Objavljeno u Sponzorirano

Marlex Invest, poznata varaždinska tvrtka koja se bavi stanogradnjom, svojim pristupom i idejom uspješno promovira svoja dva nova projekta. Radi se o dvije nove zgrade, odnosno o Projektu "Ive Mikaca III" i Projektu "Centar".

-Prije svega spomenula bih završene projekte, a to je pet zgrada od kojih su četiri useljene, a peta je počela useljavati stanare u lipnju – rekla nam je direktorica tvrtke Željkica Rauš, dodajući da je riječ o 250 stanova sagrađenih u manje od šest godina.

Projekt "Ive Mikaca III"

U Ulici Ivana Mikaca, tvrtka Marlex Invest krenula je s izgradnjom još jedne zgrade. Nova zgrada imat će pet katova i 79 stanova od kojih je osam penthouse stanova na zadnjem katu, a useljavanje je planirano za jesen 2019. Inače, stanovi su veličine od 45 do 108 metara kvadratnih dok su penthouse stanovi veličine od 95 do 157 metara kvadratna.

- To je treća zgrada Marlex Investa u tome kvartu, a naša glavna ideja je napraviti novi urbani kvart pa se radi i na osmišljavanju trga koji bi bio poveznica i komunikacija između zgrada - objasnila je sugovornica Rauš, upoznavajući nas s prijektom "Ive Mikaca III" kojem je krenula izgradnja.

Projekt “Centar” - atraktivna lokacija

- Još jedan važan prijekt uskoro će krenuti, a to je projekt "Centar", a koji će se raditi po sistemu pametnih domova - rekla je sugovornica. Naime, u planu je izgradnja još jedne zgrade u Ulici Petra Krešimira koja će imati tri kata gdje će se rasporediti 54 stana, a useljenje u tu zgradu planirano je, također, u jesen 2019. I ta zgrada po imenu "Centar" prema planu imat će osam penthouse stanova na zadnjem katu, a veličine 108 do 153 metra kvadratna dok će ostali stanovi biti veličine 45 do 109 metara kvadratnih - objasnila je Rauš, dodajući da se nada da će izgradnja i te druge zgrade započeti još ove godine, ako vrijeme dopusti.

-Vrlo bitno je za naglasiti da se radi o atraktivnoj lokaciji, a koja se nalazi samo dvije minute od glavnog gradskog trga Korza- ustvrdila je.

 

Interijer - individualan pristup

Ono po čemu je tvrtka Marlex Invest poznata jest individualan pristup, odnosno tijekom same izgradnje budućih stanova kupac može sudjelovati u pojedinim odlukama.

-U fazi izgradnje zgrade kupci sudjeluju u izboru i odlukama o opremanju interijera - objašnjava sugovornica, dodajući da kupci mogu odabrati keramiku, unutarnju stolariju te parket, ali u skladu s ponudom prodavatelja. Ukoliko je potrebno kupac ima uslugu glavnog arhitekta, a koja se tiče savjetovanja. Može utjecati na tlocrtne promjene, naravno do određene faze same gradnje.

-Imamo takav pristup i smatramo ga dobrim. Smatramo važnim komunicirati s kupcima te nastojimo ugoditi kupcima da njihov životni prostor bude u skladu s njihovim željama i ukusima – dodala je sugovornica.

Što se dodatnih sadržaja tiče, uz zgrade projektiraju se i zelene površine, odnosno trgovi kako bi se napravila jedna zaokružena cjelina, odnosno jedan urbani kvart koji međusobno komunicira. Da je suradnja tvrtke i kupaca odlična potvrđuje činjenica da je većina stanova prodana, a ključ uspješne suradnje, kako kažu u tvrtci, jest komunikacija i razumijevanje.

-Usmena predaja i preporuka zadovoljnih kupaca te njihova povratna iskustva ključ su našeg poslovanja - ističu u tvrtki Marlex Invest, dodajući da kako bi kupcima ponudili ono najbolje često posjećuju sajmove i prate trendove u gradnji i opremanju interijera.

-Posjećujemo sajmove kako bismo bili ukorak s novitetima. Bili smo na sajmu interijera u Beču, u Milanu na sajmu arhitekture i dizajna te vodećem europskom sajmu građevine u Munchenu.

Tehnologija gradnje Marlex Investa

Prilikom projektiranja tvrtka Marlex Invest vodi računa za dobivanjem prostranih svijetlih stanova s pravilno dimenzioniranim dijelovima stana radi lakše organizacije prostora. Vodi se računa oko povećane fleksibilnosti u smislu prilagodbe različitih zahtjeva te kvalitetnim uporabnim prostorima oko sanitarnih uređaja, kuhinjskih elemenata te ostalog namještaja po sobama.

-Taj nivo čini naše stanove najkonkurentnijima i prepoznatljivima na tržištu - navodi sugovornica, dodajući da stanovi nemaju dugih neiskorištenih hodnika i ostalog nepotrebnog prostora.

Vanjski nosivi zidovi su u izvedbi kombinacija armiranog betona zbog bolje statičke stabilnosti i šuplje blok opeke, debljine 30 centimetara, a zbog bolje toplinske izoliranosti prostora.

Unutarnji nosivi zidovi između stanova izvode se od pune opeke debljine 30 centimetara s dodatnim slojem toplinske i zvučne izolacije od gips-kartonskih ploča na potkonstrukciji s ispunom kamenom vunom. Svi podovi u zgradi su izvedeni kao takozvani “plivajući podovi” gdje se na nosivi dio stropne konstrukcije od armiranog betona izvodi sloj ekspandiranog poliestera koji apsorbira udarni zvuk na kojeg se izvodi cementni estrih, odnosno glazura.

Uz to, po želji kupaca radi se podno grijanje u kupaonici i ostalim dijelovima stana te kupci sami izabiru završni sloj poda u keramici ili parketu. Zgrada je izvana izolirana toplinskom izolacijom od kamene vune debljine 16 do 20 cm sa svim riješenim detaljima toplinskih mostova prema pravilima građenja pasivnih kuća radi postizanja energetskog razreda “A”. Pregradni zidovi unutar stanova izvode se od laganih nenosivih stijena od gips-kartonskih ploča na potkonstrukciji s ispunom kamene vune zbog toplinske i zvučne izolacije između pojedinih soba. Vanjska stolarija rađena je od najkvalitetnijih PVC i aluminijskih profila s osam komora te s troslojnim IZO-staklom za najkvalitetniju moguću toplinsku provodljivost. Sva dizala u budućim zgradama povećanih su dimenzija i kapaciteta, odnosno za 15 osoba ili 1125 kg nosivosti.

-I tu smo išli na ruku kupcima pa smo vodili računa zbog veće skrbi prema osobama smanjene pokretljivosti, ali i zbog lakšeg manevriranja s većim predmetima prilikom transporta - objasnila je Rauš, dodavši da svaka zgrada ima garažni prostor.

-Parkirna mjesta su u garaži te se kupuju po želji i potrebi kupca. Zasebno su etažirana - objasnila je sugovornica, dodavši da su i oko zgrade osigurana besplatna parkirna mjesta.

Sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti u njihovom prodajnom salonu u Ulici Hrvatskih branitelja 9 (iza Retro bara u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9 do 15 ili subotom od 9 do 12 sati). Na telefon: 042/260-003 ili mob. 098/725-433. Na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Označeno u