Dobitnici ulaznica za 11. Sajam lova i ribolova te 5. Sajam aktivnog odmora su...

Sponzorirani članak | 9.4.2019. u 15:23h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Dobitnici ulaznica (1x1) za 11. Međunarodni sajam lova i ribolova te 5. Međunarodni sajam aktivnog odmora u prirodi u Gornjoj Radgoni u Sloveniji su:

Matej Divjak

Siniša Banić

Mirko Jurič

Emina Golub

Lucija Bakulić

Karolina Habajec

Anica Jurič

Mateja Sačić

Višnja Pichler

Kristijan Ponudić

Emil Jurič

Maja Cafuk

Helga Dujmović

Biljana Božić

Leon Jurič

Andreja Skupnjak

Nikolina Rihtarič

Dragana Hac

Darko Ponudić

Maja Gerić

Svoje ulaznice moći ćete podignuti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu za sajam koji traje od 12. travnja do 14. travnja.

Međunarodni sajmovi lovstva, ribolova, zelenog turizma i života pozivaju vas u Gornju Radgonu od petka 12. do nedjelje 14. travnja 2019 godine. Tu će na ponudi biti novosti i povoljna kupnja lovačke, kinološke i ribičke opreme, terenska vozila, odjeća, obuća i drugi predmeti za boravak i kretanje u prirodi. Vodeće stručne organizacije i krovne ustanove pripremaju zanimljive stručne izložbe i zabavna društvena događanja.

LOV, RIBOLOV I KINOLOGIJA

Posjetiteljima sajma predstaviti će se novosti te raznolika ponuda proizvoda za lov ribolov i kinologiju. Lovci će moći pogledati lovačka oružja i streljivo, optičke i mjerne naprave, lovačku opremu i pribor, odjeću i obuću za lov, sportsko gađanje, lovni turizam, terenska vozila i opremu, prepariranje, poklon programe i stručnu literaturu a biti će govora i o upravljanju s lovištima. U području kinologije prikazati će se lovačka kinologija sa svim potrebnim priborom i opremom. Na području ribolova biti će izložena oprema i pribor za slatkovodni i morski ribolov, odjeća i obuća za ribolov, ribolovni turizam, prepariranje riba, poklon programi i stručna literatura a predstaviti će se i modeli koncesija za provođenje upravljanja ribolovnim područjima.

ZELENI TURIZAM I ŽIVOT

Na sajmu NATURO će posjetitelji naći ideje i informacije za odmor i kretanje u netaknutoj prirodi, za pješačenje, trčanje, planinarske i biciklističke izlete, za različite vježbe tijela i duha. Moći će uživati u regionalnim kulinarskim specijalitetima i sudjelovati u atraktivnim predstavljanjima rekreacije u prirodi. Predstaviti će se Turistički savez Slovenije, društva i info centri, općine, a sa svojim turističkim ponudama predstaviti će se i regija Pomurje, Planinarski savez Slovenije i mnogi drugi. Na ponudi će biti zdrava prehrana, izabrana kulinarika i vina, ideje i proizvodi za zeleno uređenje stana i okoliša. Povoljna kupnja nudi se na tržnici prirodne kozmetike, proizvodi sa sela kao i sa domaćih obrta.

STRUKOVNA DOGAĐANJA

Lovački savez Slovenije predstavlja se na centralnom izlagačkom prostoru s edukativnom izložbom i stručnom prezentacijom. Značajan naglasak biti će na sudjelovanje u Federaciji europskih lovačkih saveza FACE. U nedjelju 14. travnja u 11.00 sati Lovački savez Slovenije i ZLD Prekmurje organiziraju državno natjecanje u oponašanju rike jelena.

Događaje će obogatiti nastupi lovačkih pjevačkih zborova i lovačkih rogista. Ribolovni savez Slovenije predstaviti će ponudu slovenskih rijeka i jezera s naglaskom na lov predatora. Zavod za šumarstvo Slovenije predstaviti će lovišta za posebne namjene te europske projekte u kojima je Zavod vodeći partner ili u kojima aktivno sudjeluje. Među drugima to je i LIFE Linx čiji je glavni cilj sprječavanje ponovnog izumiranja Dinarsko – jugozapadne populacije Risa i njegovo dugoročno očuvanje.

U projekt je uključeno 11 partnera iz 5 država ( Slovenija, Hrvatska, Italija, Slovačka i Rumunjska ). Streljački savez Slovenije predstaviti će i zanimljivu simulaciju gađanja pomoću računalnog Scatt simulatora. Posjetitelji će moći provjeriti svoje sposobnosti u gađanju sa zračnom puškom i zračnim pištoljem, što su dvije od 15 olimpijskih disciplina popularnih i raširenih u Sloveniji i svijetu. Slovenski savez za sokolarstvo i zaštitu ptica grabljivica prikazati će opremu za sokolarenje kao i žive primjerke ptica grabljivica.

Na sajmu sudjeluje i Kinološki savez Slovenije. Na izložbama bit će prikazivani psi lovačkih pasmina. Lovačko kinološko društvo Maribor u subotu 13. travnja priprema državnu izložbu pasa svih lovačkih pasmina – CAC. Pored nabrojenog, za posjetitelje se pripremaju i razna druga društvena i stručna događanja i susreti. U nedjelju 14.travnja 2019 posetioci če moči, da probaju najbolja dostignuća na međunarodnom natjecanju u kuhanju lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša. U isto vrijeme odvijati će se i međunarodna izložba starodobnih vozila AUTO-MOTO KLASIKA.

AKTIVNO I ATRAKTIVNO

Svaki dan na pozornici sajma LOV i RIBOLOV će se odvijati nastupi lovačkih rogista i pjevačkih zborova. U okviru sajma predstaviti će se i zanimanje puškar, biti će organizirano gađanje mete zračnim oružjem i gađanje na električnu metu. Odvijati će se probne vožnje terenskih vozila, prikaz slovenskog ribogojstva, degustacija jela od riba te proizvodi projekta »Slovenski riblji produkti«. Posjetitelji će moći pratiti u okviru sajma NATURO ekstremne penjačke vještine na stijeni za penjanje, a i sami će moći isprobati taj uspon.

Sajam pruža i mnoge druge prilike kao što su upoznavanje sa treningom i pravilnom prehranom za trčanje i za nordijsko hodanje, i prezentaciju različitih borilačkih vještina. U petak 12. travnja na glavnoj pozornici biti će predstavljanje lovačkih pasa sa stručnim vođenjem. Subota 13. travnja donosi Slovenski dan lova. Na programu je i državna izložba pasa svih lovačkih pasmina – CAC. U nedjelju 14. travnja je na programu Natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša, Državno i međunarodno natjecanje u oponašanju rike jelena te predstavljanje lovačke kinologije.

Dodijeliti će se i priznanja za »Slovenski riblji produkt«, za najbolje salame od mesa divljači, te za najbolje kuhare gulaša i ribljeg paprikaša. Posjeta svih navedenih sajamskih priredbi moguća je s jednom jedinstvenom ulaznicom. Grupni posjet, ili posjet uz pokaz Lovačke iskaznice još je povoljniji, za samo 4,00 €.