Dani otvorenih vrata – prevencija raka dojke kod muškaraca u RTG kabinetu u Ivancu Foto: Dom zdravlja u Ivancu

Dani otvorenih vrata – prevencija raka dojke kod muškaraca u RTG kabinetu u Ivancu

Sponzorirani članak | 4.3.2019. u 09:59h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija i Dom zdravlja Varaždinske županije pozivaju Vas na Dane otvorenih vrata – prevencija raka dojke kod muškaraca u RTG kabinetu Doma zdravlja u Ivancu, Varaždinska 4a, u subotu, 9. i 16. ožujka, od 8 do 12 sati.

Rak dojke je opasna bolest koja najčešće pogađa žene, ali muškarci nisu svjesni da se isto može dogoditi i njima. Rak dojke kod muškaraca javlja se češće nego što mislimo i puno je opasniji od raka dojke kod žena. Kod muškaraca se brzo širi na cijeli grudni koš pa se i mala kvržica treba odmah ispitati. Što se tretmana i liječenja tiče, nema nikakve razlike od tretmana koje prolaze žene.

Statistike smrtnosti od raka dojke vezane su uz žene, no većina muškaraca s postavljenom dijagnozom raka dojke starija je od 60 godina i u najvećem broju slučajeva već postoje metastaze u druge organe. Varaždinska županija i Dom zdravlja osigurali su u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ opremu za otkrivanje raka dojke – Ultrazvučni aparat s linearnom sondom, kako bi omogućili pravovremene preventivne preglede svim svojim stanovnicima. Ovaj put naglasak je na Danima otvorenih vrata - prevencija raka dojke kod muškaraca, na kojima će svi muškarci moći besplatno i bez uputnice liječnika obaviti preventivni ultrazvučni pregled dojke.

Ultrazvučne preglede dojke, štitnjače, vrata i abdomena ostali pacijenti mogu obaviti u redovno radno vrijeme RTG kabineta u Ivancu temeljem izdane uputnice liječnika uz prethodno definiran termin pregleda (telefonsko naručivanje).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Varaždinske županije

EU_projekt_primarna_zdravstvena_zastita_Varazdinska_zupanija.jpg

Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji

Naziv projekta: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji

Prijavitelj: Varaždinska županija

Projektni partner: Dom zdravlja Varaždinske županije

Izvor financiranja: Europski fond za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti povećanjem dostupnosti i raznovrsnosti usluga kvalitetne primarne zdravstvene zaštite, te smanjenje upućivanja u bolnice na području Varaždinske županije kroz ulaganja u opremu i infrastrukturu pružatelja zdravstvenih usluga (liječnika Doma zdravlja i koncesionara) u djelatnosti obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije, dentalne medicine, radiologije i fizikalne medicine, te provedba aktivnosti promicanja ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Ukupna vrijednost projekta: 12.843.834,40 kn

Ukupni prihvatljivi troškovi: 12.822.834,40 kn

1. Bespovratna sredstva: 10.899.409,24 kn (intenzitet potpore 85%)
2. Sredstva prijavitelja i/ili partnera (15%) 1.923.425,16 kn

Aktivnosti u projektu:

1. Opremanje koncesionara Varaždinske županije (4.133.900,00 kn)
2. Opremanje Doma zdravlja Varaždinske županije (4.106.300,00 kn)
3. Infrastrukturni zahvati na objektima Doma zdravlja Varaždinske županije (3.942.045,01 kn)
4. Promicanje ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom (305.426,89 kn)