Zlatan Mošmondor potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Zlatan Mošmondor potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 29.11.2018. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj 8. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije većinom glasova za potpredsjednika izabran je Zlatan Mošmondor predsjednik kluba vijećnika HNS-a.

Kako su istaknuli u svom priopćenju, HNS je pokrenuo postupak razrješenja dosadašnjeg potpredsjednika iz redova SDP-a zbog njhove podrške aktualnoj vlasti.

- HNS kao jedina konstruktivna oporba pokrenula je postupak o razriješenu dosadašnjeg podpredsjednika iz redova SDP koji su nakon izbora prebjegli u suprotni tabor, odnosno podržavaju aktualnu županijsku vlast Radimira Čačića, te samim time nisu oporba. Smatramo da je to logički slijed i minimum političke korektnosti pošto smo i najbrojnija oporbena stranka. Kao potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije nastojat ću da Varaždinska županija nastavi putem kojim je krenula pod vodstvom HNS-a pripremajući velik broj projekata od kojih se većina i trenutno realizira. Također, moram spomenuti da Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja koje vodi HNS–ov potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar ulaže velika financijska sredstva u županiju kroz projekte energetske obnove bolnica, škola vrtića, sanaciju klizišta i komunalne projekte – rekao je Zlatan Mošmondor.

Dodao je i kako je HNS kroz projekte Štromarovog Ministarstva, kao i Ministarstva obrazovanja Blaženke Divjak samo nastavio voditi brigu o Sjeveru i Varaždinskoj županiji.

- Jedan od uvjeta HNS-ovog ulaska u Vladu bio je i izmjena Zakona o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave. Taj Zakon omogućio je da sada župan, gradonačelnici i načelnici imaju proračune uvećane za višemilijunske iznose, što je od iznimne važnosti za realizaciju komunalnih projekata, razvoj obrazovanja i podizanje kvalitete života svih građana. Samo u prvih devet mjeseci ove godine proračun Varaždinske županije je zahvaljujući spomenutom Zakonu uvećan za 11 milijuna kuna i nadamo se da će župan Čačić ta sredstva iskoristiti za razvojne projekte, a HNS će kao konstruktivna oporba svojim prijedlozima sigurno uvijek doprinositi da se ti projekti i realiziraju – zakjučio je Mošmondor.