Živi zid: Mi smo jedina opozicija u Skupštini Varaždinske županije Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Živi zid: Mi smo jedina opozicija u Skupštini Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 5.10.2018. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnje 7. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije, reagirao je Živi zid.

Kako su naveli u svom priopćenju, na jučerašnjoj sjednici došlo je do političkog preslagivanja. Osvrnuli su se na točku dnevnog reda pod kojom je SDP-ov potpredsjednik Županijske skupštine Krešimir Šalig smjenjen, a na njegovo mjesto bio je predložen HNS-ov Zlatan Mošmondor, koji ipak nije dobio podršku većine prisutnih vijećnika.

Priopćenje Živog zida prenosimo u cijelosti:

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije svjedočili smo političkom preslagivanju.

Pojavio se službeni dokument iz kojeg se nepobitno može očitati stvarni odnos političkih snaga u Varaždinskoj županijskoj Skupštini.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Skupštine, pod točkom 1, raspravljalo se o razrješenju potpredsjednika Skupštine Varaždinske županije iz redova SDP-a, te imenovanju novoga iz redova HNS a.

Prilažemo dokument koji su potpisali svi vijećnici HDZ-a, kojim je utvrđeno da stranka SDP nije oporba već pozicija u Skupštini. Prema tom dokumentu, koaliciji HDZ-a i Reformista priključio se i SDP.

Kako i HNS od početka rada Skupštine u pravilu podržava sve bitne odluke pozicije, može se i njih svrstati u ovu koaliciju. Živi zid želi puno uspjeha u budućem radu ovoj velikoj koaliciji, a svim njihovim biračima blagostanje i obilje.

Najzanimljiviji detalj sjednice je ipak trenutak kada je HDZ-ov vijećnik VLADIMIR KRAMARIĆ glasao prema vlastitoj savjesti na točku 1, suprotno stranačkim kolegama te je zbog toga dobio oštru osudu nekih zastupnika iz vlastitih redova. Žalosno je bilo gledati reakcije njegovih kolega. Ovim putem dajemo punu podršku g. Vladimiru Kramarić, pošto je primjerom pokazao kako se glasa prema savjesti a ne po stranačkim protokolima. Ako bude imao problema u HDZ-u zbog glasovanja prema savjesti, pozivamo ga da istupi iz stranke HDZ te se priključi Živom Zidu.

Jedina opozicija u Skupštini Varaždinske županije ostala su dva vijećnika Živog Zida!

Svom priopćenju priložili su i Prijedlog opoziva Šaliga.

koalicija.jpg