Za nastavak ulaganja u sjever Hrvatske važno je imati svog zastupnika u EU parlamentu

vv / hns | 29.4.2019. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U povodu nadolazećeg Praznika rad,  Podružnica HNS-a Cestice već tradicionalno organizira za mještane te članove i simpatizere stranke druženjekoje je bilo prigoda da se čuju razmišljanja mještana, koji ih problemi muče, ali i sugestije i rješenja tih problema.

Iako uvijek ima prostora za još više i bolje, gotovo svi se slažu u ocjeni da se nikada nije toliko ulagalo na području Općine kao u proteklih nekoliko godina.

– Svjedoci smo koliko se uložilo na području Općine posljednjih godina upravo zahvaljujući načelniku Mirku Korotaju i njegovom timu jer su oni ti koji su napravili projekte i koji spremno dočekuju natječaje. S druge strane zasluge idu i središnjoj vlasti koja je konačno kroz poreznu reformu ostvarila financijsku decentralizaciju, ali i raspisala veliki broj natječaja upravo za JLS-ove. Veliki dio tih ulaganja došlo je iz EU fondova i to je put kojim trebao ići, a koji jasno vidimo na primjeru uspješne Općine Cestica. Stoga da bi općinama poput Cestice, ali i drugim općinama u ovom djelu Hrvatske omogućili još bolje uvjete sjever Hrvatske mora imati čovjeka u EU parlamentu gdje se donosi proračun za razdoblje 2021-2027 – poručio je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i kandidat za EU parlament Alen Leverić koji se i ove godine odazvao na druženje.

Iako gode pohvale koje svoje pokriće imaju u brojnim projektima koji se provode na području Općine Cestica, njen načelnik Mirko Korotaj zahvalio je na trudu i pomoći koji ulažu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i Leverić za razvoj Cestice, ali i svih drugih gradova i općina u Varaždinskoj županiji.

– Osim projekata na području Cestice više od 400 milijuna kuna uloženo je ili se ulaže u energetsku obnovu objekata u gotovo svim gradovima i općinama u županiji kao i sanaciju klizišta. Tu su i ulaganja Hrvatskih cesta u sigurnost prometa, prije svega osvjetljenje pješačkih prijelaza i nastojanja da se riješi problem kamiona. Općine i gradovi na sjeveru Hrvatske konačno imaju partnera u središnjoj vlasti te ministrima i čelnim ljudima javnih državnih tvrtki. To je vidljivo na svakom koraku- zaključio je Korotaj.