Vrdoljak s HNS-ovcima III. izborne jedinice: HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed Foto: HNS Varaždinske županije

Vrdoljak s HNS-ovcima III. izborne jedinice: HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed

Varaždinske vijesti | 29.11.2018. u 09:41h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom sa stranačkim kolegama u III. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

- Sjever Hrvatske, iz kojeg dolaze dva ministra iz HNS-ove kvote, Blaženka Divjak i Predrag Štromar, među najrazvijenijim je krajevima Hrvatske, osobito u gospodarskom smislu. Također, te tri županije prednjače po povlačenju sredstava iz EU fondova, kao i u razvojnim projektima u obrazovanju, za što su većim dijelom zaslužni HNS-ov župan Matija Posavec, gradonačelnici i načelnici. Sastanak se održao u Čakovcu, središtu jedne od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj - Međimurskoj županiji. Ova se županija može pohvaliti nagradom Financial Timesa za privlačenje investicija, visoko razvijenom komunalnom i prometnom infrastrukturom,  povlačenjem sredstva iz EU fondova, kojima se financira primjerice izgradnja javne infrastrukture - ističu HNS-ovci.

Na sastanku Izbornog stožera III. Izborne jedinice sudjelovali su i saborski zastupnici HNS-a Bernarda Topolko, Božica Makar i Milorad Batinić, kao i voditelj Izbornog stožera III. izborne jedinice  Alan Košić, župan Međimurske županije Matija Posavec te v.d. predsjednika ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije Robert Šplajt.

Predsjednik HNS-a Vrdoljak naveo je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke. Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

- Upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi se put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna, budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole. Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije - naglasio je Vrdoljak.

- To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa pokušavamo rješavati probleme nezaposlenosti, osigurati mladim obiteljima lakši dolazak do krova nad glavom kroz programe subvencioniranih kredita za mlade i ono, možda i najbitnije – osigurati bolju budućnost za našu djecu kroz reformu obrazovanja koja je napokon ušla u učionice. Izazova će biti, onih koji ne žele promjene će biti, ali to nas neće obeshrabriti jer nažalost, alternativa u MOST-u ili Živom zidu Hrvatskoj može donijeti samo kaos, ne i dobru budućnost - rekao je Vrdoljak.

Voditelj Izbornog stožera III. izborne jedinice Alan Košić rekao je da se sjever Hrvatske razvija brže, jer gleda isključivo prema naprijed.

- Izuzetno sam svjestan odgovornosti koju ima sjever Hrvatske kao jedno od najrazvijenijih područja Republike Hrvatske, uvelike zahvaljujući projektima HNS-a. Nastavak HNS-ovih projekata poput onih u energetici ili stambenom zbrinjavanju mladih obitelji uz potporu potpredsjednika Vlade i ministra Predraga Štromara, kao i reforma obrazovanja koju smo toliko dugo čekali, a uspjela je promjene uvesti u zbornice i učionice ministrica Blaženka Divjak uz potporu HNS-a, dokaz su da HNS stavlja dobrobit građana ispred politike ne zamarajući se ni lijevima ni desnima, već želi samo naprijed - rekao je Košić.

hns_vrdoljak_cakovec_2.jpg

hns_vrdoljak_cakovec_3.jpg

hns_vrdoljak_cakovec_4.jpg

hns_vrdoljak_cakovec_1.jpg

Označeno u