Ivanečki policajci kod 44-godišnjaka pronašli ručni bacač raketa Foto: PU varaždinska

Ivanečki policajci kod 44-godišnjaka pronašli ručni bacač raketa

I.D./Varaždinske vijesti | 25.10.2018. u 10:22h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 24. listopada, policijski službenici Policijske postaje Ivanec su, temeljem naredbe Prekršajnog suda u Varaždinu, pretražili kuću i druge prostorije u Rijeci Voćanskoj kojima se koristi muškarac starosti 44 godine.

44-godišnjak je tom prilikom prije pretrage dragovoljno predao jedan ručni bacač raketa M 80, 64 mm „Zolja“. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja  i eksplozivnih tvari“.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju - poručuju iz policije.

Napominju da oružje, eksplozivna sredstva i streljivo ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo.

Označeno u