Varaždinske Toplice svečano proslavile 27. obljetnicu osnivanja HDZ-a

N.P. | 28.4.2017. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskim Toplicama održana je svečana proslava 27. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Toplicama.

Na skupu su bili predstavljeni kandidati s koalicijske liste HDZ-HSLS za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragica Ratković (HSLS), i kandidat za njezinog zamjenika, dr.med. Ivica Čičak (HDZ).

Kandidat za zamjenika gradonačelnice, dr. med. Ivica Čičak pozvao je sve prisutne da u što većem broju izađu na izboru.
Dragica Ratković, direktorica novomarofske tvrtke Lipa koja sa svojim mužem ima Stolariju i pilanu Ratković, Toplicama se predstavila sloganom “Poduzetno za bolje Toplice”, te navela kako se čim prije treba započeti s radom i da trebaju puno dobri ideja kako bi grad učinili boljim. Osvrnula se i na autobusni kolodvor i na nužnost njegovog uređenja.

Prisutnima se obratio i Franjo Prstec, predsjednik topličkog Gradskog vijeća, govoreći o počecima HDZ-a u Varaždinskim Toplicama.
- To formiranje je bilo dosta sramežljivo. S obzirom na to da živimo u crvenom gradu, oni ljudi koji su imali hrabrosti za osnivanje HDZ-a sakrivali su se po kafićima i vinogradima, - rekao je Prstec, te kandidatkinju za gradonačelnicu i njezinog kandidata podržao riječima - Mi vozimo naprijed, ne gledamo u retrovizor -

Alen Runac, kandidat za župana Varaždinske županije, obljetnicu osnivanja iskoristio je za predizborni govor i kritiziranje Štromara, navodeći kako Štromar u svojih osam godina s potrošenih ukupno 1,6 milijardi kuna ništa nije napravio.
- Štromar se hvali i kiti tuđim perjem. On se hvali rezultatom naših ljudi, načelnika iz naših općina među kojima su Kneginec, Ljubeščica, Jalžabet i grad Novi Marof. On se hvali tim rezultatima i diže sebi statistiku - rekao je Runac, navodeći kako Štromar u Varaždinske Toplice ništa nije uložio, te ga je pozvao da se poslika ispred nekog projekta kojega je on napravio i završio.
- Varaždinska županije je devastirana, svi vi koji živite ovdje godinama znate da to više nije ona uspješna županija kakva je bila - rekao je kandidat za župana.

Na kraju se prisutnima obratio Josip Križanić, saborski zastupnik, osvrnuvši se na razrješenje trojice Mostovih ministra.
- Dogodila se situacija koja je vama bila najmanja za očekivati, no nama koji smo cijelo vrijeme bili u Saboru i nije bila toliko neočekivana. Bilo je vrlo teško raditi s nekim ljudima koji su jedno vrijeme bili pozicija pa su bili opozicija unutar pozicije. Gotovo je nemoguće raditi s nekime tko je uskratio potporu. Premijer nije imao druge mogućnosti nego zahvaliti se tim ministrima - objasnio je Križanić, te rekao da su ga u tome podržali svi članovi predsjedništva ali i svi saborski zastupnici.
- Država treba stabilnost a za to trebamo stabilnost Vlade, te nikome nije u interesu da se ide na nove izbore -