Varaždinske Reformistice obilježile Svjetski dan poezije i Dan osoba sa sindromom Down

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 10:56h | Objavljeno u Aktualno

Povodom svjetskog Dana poezije, koji se obilježio 21. ožujka, Interesni odbor žena Gradske organizacije Reformista Varaždin organizirao je pjesničku večer.

Na sada već tradicionalnoj pjesničkoj večeri, koja se održala treću godinu zaredom, članice predsjedništva Interesnog odbora žena Vesna Vidović Oreški, Mira Letić i Branka Perković Borak čitale su pjesme, a Anislava Kaniški, predsjednica 1. mjesnog ogranka Reformista pročitala je pjesmu posvećenu djeci s Downovim sindromom. Naime, istog se dana obilježio i Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Stihove iz svoje autorske knjige "Putevima ljubavi" predstavila je Štefanija Paljak. Za glazbene predahe zadužen je bio Andro Ostrognaj, učenik 1. razreda srednje glazbene škole u Varaždinu.

Pisana riječ stoljećima je bila jedan od najčešćih načina komunikacije. Rukom pisana pisma i pjesme postali su tek nostalgični podsjetnici na neka prošla i romantičnija vremena. Večer poezije podržali su i gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin Darko Detelj, predsjednica Interesnog odbora žena Varaždinske županije Valerija Paljak i tajnica Gradske organizacije Varaždin Mirjana Soldatek.

Interesni_odbor_zena_pjesnicka_vecer_1.jpg

Interesni_odbor_zena_pjesnicka_vecer_2.jpg

Interesni_odbor_zena_pjesnicka_vecer_3.jpg

Interesni_odbor_zena_pjesnicka_vecer_4.jpg

Interesni_odbor_zena_pjesnicka_vecer_5.jpg

Označeno u