SDP bez jasnog stava o razrješenju ravnateljice OBV Sanje Zember

D.P./Varaždinske vijesti | 26.1.2017. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno

Iako se već tjednima špekulira kako upravo HNS i SDP stoje iza smjenjivanja ravnateljice varaždinske Opće bolnice Sanje Zember, iz županijskog i gradskog SDP-a o tome ne žele zauzeti jasan stav, iako je do ključne sjednice UV-a ostalo manje od 24 sata.

I dok je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek na pitanje o smjeni ravnateljice Zember bio suzdržan te nam šturo odgovorio, predsjednik gradske organizacije SDP-a i dožupan Alen Kišić nije nam odgovorio ništa.

Habek nije niti "za" niti "protiv"

- Ja ne odlučujem o tome tko će biti imenovan ravnateljem ili razriješen te dužnosti, već o tome odlučuju članovi Upravnog vijeća. Ako pitate mene osobno, niti sam bio za imenovanje dr. Zember jer sam smatrao da g. Smoljanec dobro radi svoj posao, niti sam bio za njezino razrješenje - kazao nam je Habek dok nam Kišić nije odgovorio na jučerašnji upit kojim ga molimo za komentar.

Kišića smo danas oko podneva telefonski ponovno kontaktirali i iako nam je obećao kako će se javiti i dalje od njega nismo primili nikakav odgovor.

To čudi i stoga jer je dožupan Kišić između ostalog zadužen i za zdravstvo, a i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb je Ruža Jelovac je također iz SDP-a.

Zbog šutnje čelnih ljudi iz SDPa i nejasnog stava o razrješenju ravnateljice, postavlja se pitanje ima li članica UV-a Jasminka Begić (SDP) autonomiju u svom radu u UV-u ili oko njezinog rada ipak postoji stranački konsezus. 

Podsjetimo, varaždinski župan Predrag Štromar smijenio je Damira Habijana s mjesta u UV-u, nakon što je glasao protiv odluke o pokretanju razrješenja ravnateljice.

Župan podržao odluku o pokretanju razrješenja 

U UV-u tako sada trenutno sjede Zoran Šantek (HNS) koji je i predsjednik UV-a, Jasminka Begić (SDP), primarijus Ranko Stare kao predstavnik Stručnog vijeća i Ljiljana Levanić kao predstavnica Radničkog vijeća.

Peti član UV-a je mr. sc. Zouheir Bitar, dr. med., iz Novog Marofa kojeg je postavio župan Predrag Štromar nakon što je smijenio Damira Habijana (HDZ).

Nakon tog je čina župan prvi put javno komentirao smjenu ravnateljice Sanje Zember, ustvrdivši kako je UV ravnateljici Sanji Zember dalo na očitovanje nekoliko stvari za koje smatraju da nisu odrađene po zakonu dodajući da je Upravnom vijeću upravo zadatak pratiti zakonitost rada ukupnog ravnateljstva i zakonitosti rada OB Varaždin.