Tatjana Kreč iz FŽ Varaždinske županije u Glavnom odboru SDP-a Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske

Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

U subotu je u Zagrebu održana 17. Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske na kojoj su prisutne delegatkinje izabrale novo vodstvo.

Izborna skupština okupila je oko dvjestotinjak delegatkinja koje su tom prilikom izabrale novu predsjednicu, potpredsjednice, članice predsjedništva, te Glavnog i Nadzornog odbora Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske. U radu Izborne skupštine kao delegatkinje sudjelovale su i delegatkinje SDFŽ iz Varaždinske županije - Alenka Car, Tatjana Kreč, Ruža Kučar, Nada Špoljarić, Jasminka Žiher i Ana Antolić.

Tom prilikom za predsjednicu SDFŽ Hrvatske izabrana je Maja Sporiš, dok će potpredsjednice u sljedećem mandatu biti Tatjana Šimac – Bonačić i Sanja Tamarut. Za članice predsjedništva izabrane su Mirela Ahmetović, Tanja Dalić, Vanja Posavac, Sandra Turković Sonja Kovač i Maja Krčum. Za jednu od 30 članica Glavnog odbora izabrana je Tatjana Kreč iz Foruma žena Varaždinske županije i to s najvećim brojem glasova.

FB_IMG_1543329503231.jpg

Kako je i sam moto Izborne skupštine bio - Politika ženama!, a Izborna se skupština održala uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženema bila je to prilika da SDP-ovke dignu svoj glas i ukažu na problem da se unatoč vremenu u kojem živimo prava žena, ali i ljudska prava općenito još uvijek krše. Stoga su simboličnim puštanjem crnih balona započele kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

- Kampanja obuhvaća četiri važna datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava. Uvažavajući činjenicu da Hrvatska nema Nacionalnu politiku ravnopravnosti spolova (posljednja je vrijedila do 2015.) kao i činjenicu da se ne provodi Istanbulska konvencija ovo je prilika da javno progovorimo i pokrenemo aktivnosti za stvaranje uvjeta za siguran i dostojanživot žena u Hrvatskoj - navode iz SDP-a.

Označeno u