Štromar podmeće svojem najbližem suradniku preko maloljetnog učenika

vv | 26.1.2017. u 17:39h | Objavljeno u Aktualno

- Ovih dana, i to već po ne znam koji puta, mještani općine Vinica svjedoče mučnim i naručenim anketama od strane HNS-a i njihovih partnera. U anketiranju kojeg plaćamo svi porezni obveznici ljude se pita za koga će glasati na lokalnim izborima, jesu li zadovoljni učinjenim, gdje vide budućnost općine, što misle o dosadašnjem radu načelnika, nude se kandidati pa tako HNS nudi svoja dva kandidata i kandidata druge stranke, a zadnje možda najvažnije ili možda najgore pitanje je zašto i gdje se stalo s famoznom „Aglomeracijom“ koja nažalost, zahvaljujući upravo tim pojedincima, nije niti započeta - navodi to u priopćenju odaslanom medijima načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Ovo je, kaže, već pročitana knjiga tih istih režisera i naručitelja koji doista od svih normalnih mještana trebaju dobiti iskren i istinit odgovor kako je ovo prevršilo svaku mjeru i da je dosta licemjerstvu i cinizmu.

- To im slobodno recite kada vas ponovno anketiraju. Prvo radi sebe, drugo radi istine, treće radi naše općine koju prvi čovjek HNS-a i dalje sustavno zapostavlja i uništava kao instituciju, a koju bi on nakon svoje položene prisege za župana trebao braniti i štititi. Slobodno im recite kako je župan glavni akter čitave priče zajedno s direktorom Varkoma još od prosinca 2014. godine kada su na svaku kućnu adresu uputili pismo oko tog, naveli su, životnog projekta vrijednog 800 milijuna kuna kojeg su si u cijelosti pripisali kao svoj veliki uspjeh - kaže Kostanjevac.

Uoči predsjedničkih izbora to su pismo, dodaje, dobile sve obitelji no nažalost dan-danas se ne zna u kojoj je projekt fazi, ali se zna da su do sad poništeni svi natječaji i javna nabava.

- Tko je platio troškove dostave tih pisama? Svi mi korisnici Varkomovih usluga, a tko drugi! Dakle, rezime svega je kako se ne događa ništa već se krivica želi prebaciti nekom drugom, i to načelnicima općina što se navodi u anketi. Ovo je nonsens, ovo je zabrinjavajuće jer dok drugi, kao primjerice Međimurci koriste sredstva EU, šute i rade, naši glumataju što je krajnje zločesto i vrlo opasno - ističe Kostanjevac dodavši da svojim priopćenjem želi upozoriti javnost, ali i svoje mještane kako su svima već odavno dobro poznati akteri i scenaristi koji se očito samo bave spletkarenjem i politikanstvom.

- To nije niti nikakvo čudo kada se zna o kojem čovjeku i stranci je riječ. Čovjek koji iz samo sebi znanih razloga traži smjenu dr. Zember, ravnateljice Opće bolnice Varaždin, podmeće gradonačelniku Habušu i svojem najbližem suradniku gdje se kao alat, zamislite, koristi maloljetni učenik! Zato je ovo crveno svjetlo, a ne lampica! Ovo je toliko opasno da sada više nego ikada, radi javnosti po meni ako već nisu, konačno moraju sve državne, nadležne institucije odreagirati brzo i učinkovito, jer ovo je prevršilo svaku mjeru! Je li to put u svjetliju budućnost, u bolje sutra za sve naše žitelje? Hoćemo li tako naše mlade zadržati doma? Je li to za sve one koji žive na rubu egzistencije, za naše poljoprivrednike, našu ljepšu i bogatiju općinu, županiju i državu? Ako se tim ljudima to dalje dopusti, vjerujte mi, kako nećemo u ama baš ničemu uspjeti? Sve će to i dalje biti obavijeno već poznatom demagogijom i populizmom, licemjerstvom, cinizmom i nesposobnošću - zaključuje načelnik Općine Vinica.