Stričak Štromaru: Da ste bili dobar župan, za vrijeme Milanovića realizirali bi barem jedan projekt Foto: VV arhiva/ilustracija

Stričak Štromaru: Da ste bili dobar župan, za vrijeme Milanovića realizirali bi barem jedan projekt

Varaždinske vijesti | 18.3.2017. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nastavlja se polemika između župana Predraga Štromara i predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka.

Nakon jučerašnjeg Stričakovog komentara Štromarove tužbe protiv Marijana Kostanjevca i Štromarovog odgovora, iz HDZ-a je danas stiglo priopćenje koje potpisuje Anđelko Stričak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Gospodine  župane, u javnom nastupu od svakog, a to znači i od Vas, očekuje se neki minimum političke korektnosti. Međutim, kad se Vi skrivate iza svog tajnika, kad prozivate osobe kojih nije bilo ni blizu na jučerašnjoj presici i tužite svoje susjede, jer nisu štovatelji Vašeg lika i djela, dovoljno govori o vašoj korektnosti koja je ravna Vašim sposobnostima.

Da ste najnesposobniji župan u Hrvatskoj, nije pitanje moje retorike već statistike. Naime, kad netko potroši 1.609.095.599,95 proračunskih kuna i ne izgradi ništa, nije pokazatelj nečije sposobnosti već nesposobnosti. Toliko biste barem trebali razumjeti hrvatski jezik. Kad me pitate što znači „biti dobar“, odgovorit ću Vam kako vi to navodite na svoj osebujan način. To Vam predstavlja ono što Vi nikad niste bili i nikad nećete biti. Da ste bili dobar župan, valjda biste u mandatu Milanovićeve Vlade uspjeli realizirati barem jedan jedini projekt. A znamo da niste ama baš ni jedan.

Po pitanju viničkoga načelnika g. Kostanjevca nisam imao potrebe stati u njegovu obranu, jer on se zna i sam braniti. Ali, zato ću Vam ponoviti svoj odgovor na novinarsko pitanje: „Ako dođe do tog sudskog spora, nadam se da će g. Kostanjevec za svjedoke pozvati određene dužnosnike iz MUP-a i Ravnateljstva policije i nakon njihovih svjedočenja ne bi me iznenadilo da bude oslobođen svih Štromarovih optužbi“.

Što se tiče pak dugova pojedinih kandidata, gospodine župane, ako već protuzakonito „dilate“ određene službene podatke gradskih komunalnih tvrtki, molim Vas u tom slučaju za minimum političke korektnosti, tj. da objavite dugovanja svih dužnosnika i kandidata. Naravno, pozivam Vas da objavite i moja dugovanja ukoliko ih imam."