Što uoči drugog kruga izbora kažu kandidati za varaždinskog župana i gradonačelnika

M.P./Varaždinske vijesti | 29.5.2017. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

U drugom krugu lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju, 4. lipnja, suočit će se Predrag Štromar (HNS-SDP-HSS-HSU-laburisti) i Radimir Čačić (reformisti), kandidati za župana, te Alen Kišić (SDP-HNS-HSS-HSU-laburisti) i nezavisni Ivan Čehok, kandidati za varaždinskog gradonačelnika.

Podsjetimo, Štromar je u prvom krugu lokalnih izbora 21. svibnja osvojio 40,28 posto, dok je Čačić osvojio 25,48 posto glasova, odnosno svega 16 glasova više od Alena Runca (HDZ-HSLS).

I Štromaru i Čačiću uputili smo identična pitanja, među ostalima, i kako gledaju na svog protukandidata, koja su njihova najveća postignuća u dosadašnjem političkom djelovanju, kako će ostvariti većinu u Županijskoj skupštini, a najavili su i što će im biti prioriteti u mandatu ukoliko budu izabrani za župana. Također, osvrnuli su se i na područje gospodarstva, školstva, zdravstva, a naveli su i kako će se u njihovom mandatu birati članovi nadzornih odbora te upravnih vijeća županijskih ustanova. Ujedno su se osvrnuli na broj zaposlenih službenika u Županiji gdje je Štromar naveo kako Županija nema previše zaposlenika te se njihov broj počeo smanjivati zbog završetka poslova legalizacije, dok je Čačić kratko naveo kako je u Županiji previše nesposobnih Štromarovih uhljeba, a premalo sposobnih ljudi.

Gotovo identična pitanja poslali smo i kandidatima za varaždinskog gradonačelnika, Alenu Kišiću i Ivanu Čehoku, a što oni kažu pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

 

Označeno u