Škvarić na radionici u Šibeniku: Mijenjati zakon zbog kojeg su pali prihodi Foto: Grada Lepoglava

Škvarić na radionici u Šibeniku: Mijenjati zakon zbog kojeg su pali prihodi

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.10.2017. u 15:21h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u Šibeniku konferenciju "Dani regionalnog razvoja i EU fondova". Na njoj su brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Sudionik konferencije bio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić aktivno sudjelujući na radionicama na kojima se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske te o pripremi i provedbi projekata u okviru godišnjih programa održivog razvoja i revitalizacije potpomognutih područja i područja s razvojnim posebnostima.

- Konferencija je bila prigoda za dobivanje novih informacija vezanih za Zakon o regionalnom razvoju u čiju sam pripremu osobno uključen kao član radne skupine. Također, raspravljali smo o budućem zakonu o porezima na dohodak i financiranju lokalne i regionalne samouprave - rekao je gradonačelnik Škvarić koji je još jednom istaknuo važnost promjene postojećeg zakona koji je brojne jedinice, među kojima i Grad Lepoglavu, ostavio bez gotovo polovice izvornih proračunskih prihoda.

Uz gradonačelnika Škvarića na konferenciji su sudjelovali i direktor Turističko kulturno-informativnog centra Damjan Županić te Emil Tkalec iz Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad koji su, kroz prezentacije i radionice na kojima su sudjelovali, dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova.