SDP Sračinec: Leskovar za načelnika, Šoković za zamjenika

VV | 28.4.2017. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Općinska organizacija SDP-a u Sračincu nakon tri izborna ciklusa koaliranja s HNS-om odlučila je samostalno izaći na lokalne izbore. Pod motom „ISKORAK“ podmlađena organizacija smatra da je potrebno prekinuti politički monopol iste garniture i aktivirati druge političke opcije u općini te stvoriti zdrave odnose među strankama i poticajno okruženje za mlade koji se žele uključiti u politički život . Vrijeme u kojem živimo traži aktivaciju svih resursa naše zajednice i podređivanja osobnih interesa zajednici. To nije slučaj u našoj općini, županiji i državi.

Razgovori u dobroj vjeri s nekoliko vodstava relevantnih stranaka u općini potvrdili su da razmišljaju na sličan način. Zato smo odlučili ponuditi biračima mogućnost da mijenjaju način upravljanja općinom u cilju aktiviranja svih ljudskih i materijalnih resursa. Spoj znanja i veoma bogatog iskustva u borbi i gospodarstvu te mladosti i energije nudimo u našim kandidatima. Ovom prigodom najavljujemo kandidate za načelnika i zamjenika načelnika. Za načelnika općine Sračinec kandidat je Branko Leskovar, bojnik HVO-a.

Rođen je u Sračincu 1954. godine, završio je Zrakoplovnu vojnu akademiju i Visoku školu za sociološke i psihološke studije i istraživanja. U ratu je obnašao dužnost zapovjednika Prima bojne u 115. brigadi HVO Zrinski u Lukavcu kod Tuzle. Inicijator je i osnivač Hrvatskoga narodnog vijeća u Tuzli, koje je presudno utjecalo na opstanak Hrvata u Tuzlanskoj županiji u prelomnim trenucima 1993./1994. godine.

Po povratku u Republiku Hrvatsku 2003. godine otvara OPG i bavi se uzgojem koza i proizvodnjom kozjeg mlijeka. Za zamjenika načelnika kandidat je Verner Šoković iz Svibovca, rođen u Svibovcu 1995. godine, završio je Prometnu i strojarsku školu u Varaždinu. Iskustvo na radu u inozemstvu prevagnulo je u korist nastavka školovanja i odlučnosti da sa svojom generacijom ostvari pravo na dostojan život u svojoj domovini.