SDP-ovi kandidati u Varaždinu: Habek se nada većem broju mandata Foto: Krešimir Đurić

SDP-ovi kandidati u Varaždinu: Habek se nada većem broju mandata

M.P./Varaždinske vijesti | 27.8.2016. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu predizborne kampanje, Varaždincima i Varaždinkama jutros su se predstavili nositelj liste Narodne koalicije za treću izbornu jedinicu Siniša Hajdaš Dončić te SDP-ovi kandidati s liste iz Varaždinske županije Mario Habek i Renata Potočnik.

- Drago mi je što sam ponovno u Varaždinu s kolegama iz Varaždinske županije za koje se nadam da će biti saborski zastupnici i predstavljati Varaždinsku županiju „kako se šika“ u Saboru te se boriti za projekte i interese ljudi koji ovdje žive i rade od svog rada. Nažalost, ovdje su manje plaće nego u ostatku Hrvatske, no tu smo da to promijenimo i da dignemo minimalnu plaću na 3.000 kuna i da dignemo neoporezivi dio dohotka što bi značilo da bi građani imali stotinjak kuna više svaki mjesec. Važan nam je i besplatni prijevoz za srednjoškolce, što je naročito potrebno u Zagorju, Varaždinu i Međimurju te besplatno i dostupno školstvo i zdravstvo svima. Vjerujem da će kolege uz mene to zastupati i da su zastupnici iz naroda za narod, odnosno pravi zastupnici Narodne koalicije - kazao je Hajdaš Dončić.

Iako nije želio otkriti svoja očekivanja na skorim parlamentarnim izborima, izrazio je nadu da će lista Narodne koalicije ostvariti najbolji rezultat što će, kaže, biti posebno dobro za građane sjeverozapadnog dijela Hrvatske. 

Mario Habek, predsjednik županijskog SDP-a koji se nalazi na petom mjestu liste za 3. izbornu jedinicu, nada se pak većem broju mandata u toj jedinici nego na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

- Očekujemo da ćemo popraviti rezultat od prošle godine kada smo imali sedam mandata, a to i ankete predviđaju. No, vjerujem da će građani prepoznati da ova Vlada u nepunih godinu dana nije napravila ništa već je uništila sve ono što smo mi pokrenuli u četiri godine te da ćemo dobiti još barem jedan mandat - ističe Habek.

Dodaje da im je trenutno najveća želja završiti projekt dogradnje Opće bolnice Varaždin.

- To je projekt s kojim smo započeli, no nažalost ga nismo uspjeli realizirati do kraja, ali se nadam da ćemo u idućem mandatu to realizirati baš kako smo realizirali projekt Sveučilišta Sjever. Vjerujem da će i OB Varaždin dobiti novo ruho - poručuje Habek.

Građanima se predstavila i Renata Potočnik, SDP-ova predsjednika ludbreškog Gradskog vijeća.

- Izuzetna mi je čast što sam na devetom mjestu liste Narodne koalicije, a vjerujem da svojim iskustvom iz realnog sektora mogu pridonijeti rezultatima koje smo si zacrtali. Usto, vjerujem i da kao žena mogu donijeti pozitivne pomake i kada to sve stavimo na „hrpu“ vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat - najavila je Potočnik.