SDP i koalicijski partneri u Centru svijeta predstavili četverogodišnji plan

N.P. | 25.4.2017. u 17:42h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana konferencija za novinare u Ludbregu na kojem su potpisnici koalicijskog sporazuma (SDP, HSS, HSU, Hrvatski laburisti - Stranka rada), na čelu s kandidatom za gradonačelnika, Dubravkom Bilićem, predstavili programe i projekte za naredno četverogodišnje razdoblje.

Predstavljanju programa je prisustvovao i Mladen Novak, SDP-ov kandidat za župana Međimurske županije, koji je naglasio kako podržava Bilića i da uopće ne sumnja u to da će ponovno biti izabran zbog svega što je do sada napravio i onoga što planira napraviti. Osvrnuo se i na suradnju između županija.

- Naše županije dijele iste pozitivne ali i negativne stvari. Probleme moramo rješavati i lakše ćemo ih rješavati ako se udružimo. Zajedno ćemo biti jači - rekao je Novak.

 

U planu više projekata

- Uloženo je preko 120 milijuna kuna u razvoj grada kroz različite projekte, i prijavljeno je preko 43 milijuna kuna različitih europskih projekata - rekao je Bilić.

U četverogodišnjem planu, jedan od važnijih i većih programa jest sanacija odlagališta komunalnog otpada i izgradnja reciklažnog dvorišta i sortirnice te preseljenje Lukoma na novu lokaciju. Projekt je sufinanciran iz europskih fondova i radovi na projektu su već započeli.
Jednako tako, u planu je aglomeracija Ludbreg za koju je već raspisan natječaj za projektiranje.

Između ostalog, u planu je dogradnja gradskog vrtića Radost i gradnja privatnog vrtića Sunce moje malo, izgradnja srednje škole tehničkog usmjerenja, uvođenje besplatnog prijevoza za sve učenike viših razreda, poticanje ulaganja već aktivnih gospodarstvenika u gradu i nova ulaganja u gospodarsku zonu, izgradnja trgovačkog centra i uređenje Otoka mladosti kao zabavno rekreacijskog parka gdje će se nalaziti kupališno jezero. Uz to, planirani su i razni mali projekti u mjesnim odborima.

-Građanima našeg grada pokazali smo da znamo raditi, da želimo raditi i da volimo naš grad. Sve što smo do sada realizirali bazirano je na tim temeljima. Na ovaj način samo potvrđujemo dobru suradnju iz prethodne četiri godine na svim realiziranim projektima. Mi smo se uvijek bazirali na realnim obećanjima koja smo onda i ispunili, i tako ćemo nastaviti i dalje. Mi nikada nismo prodavali maglu - poručuje Dubravko Bilić

Na naš upit što se na kraju dogodilo s tvrtkom Farmal, Bilić nam je rekao da je Farmal sada u najmu tvrtke Lukaps i da dalje normalno radi.