SDP: HDZ i "nezavisni" smijenili predsjednika varaždinskog 5. MO

Varaždinske vijesti | 22.3.2018. u 10:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- HDZ i „nezavisni“ vijećnici 5. MO Varaždina u srijedu su navečer svoje jeftino politikanstvo doveli do vrhunca. Naime, na sjednici Vijeća bez ijednog konkretnog argumenta smijenili su predsjednika Mjesnog odbora, SDP -ova Miroslava Markovića - izvijestili su to priopćenjem iz SDP-a.

Za nepovjerenje su, kažu, glasali vijećnici HDZ-a Darko Novoselec, Aleksandro Žnidar, Tihomir Davidović, Marko Habek, te nezavisni Draženko Mikac (izbačen iz HDZ-a) i svi vijećnici bivši članovi HNS-a, sada nezavisni vijećnici Anica Bešvir i Nenad Rožić. Protiv smjene su bili Boris Držaić (Reformisti) i 4 vijećnika iz SDP-a.

- Nakon toga je sa 7 glasova za novog predsjednika izabran Darko Novoselec koji je svoju političku karijeru započeo u Laburistima, nastavio u HNS-u kao nositelj njihove liste na izborima za Vijeća mjesnih odbora 2015., da bi sada dočekao svojih 5 minuta slave prelaskom u HDZ postavši predsjednik Vijeća 5. mjesnog odbora - navode iz SDP-a.

U mandatu Miroslava Markovića je, nastavljaju, Vijeće 5. mjesnog odbora radilo složno, bez obzira na stranačku pripadnost ili svjetonazorske razlike.

- Suradnja Vijeća sa stručnim službama u Gradu je do pada gradskog proračuna 2017. i smjene vlasti bila uspješna što se i vidi na velikom broju odrađenih komunalnih radova. Tako je zahvaljujući našim zalaganjem došlo do rekonstrukcije kompletne Viničke ulice, asfaltiranja dijela Dravske Poljane, izgradnje novog nogostupa u Ulici Bartola Kašića i dijela Kumičićeve ulice. Uređen je Trg A.G.Matoša, popularni „Štuk“, na kojem je obnovljena ljetna pozornica, a uz to je i postavljena zaštitna ograda uz cestu kako bi se djeca na igralištu bezbrižno bavila sportom. Obilježeni su novi pješači prijelazi na opasnim mjestima, postavljena ogledala na pojedinim nepreglednim raskršćima i postavljeno nekoliko oglasnih panela po kvartu. Po prvi puta je, od kada postoje mjesni odbori, organiziran Dan 5. mjesnog odbora uz druženje svih građana i besplatni roštilj, kazališna predstava u Domu umirovljenika i foto izložba u prostorima Mjesnog odbora. Uz mnogobrojna edukativna predavanja, vodila se i briga o zdravlju kroničnih bolesnika kojima je omogućeno besplatno mjerenje masnoća u krvi. Uspostavljena je izvrsna suradnja s Udrugom umirovljenika iz 5. podružnice. Uređeni su prostori mjesnog odbora, otvorena službena Facebook stranica i napravljeno još puno toga, i to sve u mandatu Miroslava Markovića - pobrojali su SDP-ovci.

- Smjena predsjednika samo godinu dana prije novih mjesnih izbora, nije ništa drugo nego destabilizacija rada vrlo aktivnog i uzornog MO. U isto vrijeme to je i dokaz da HDZ – u i njihovim pomagačima nije do brige za poboljšanje uvjeta života svojih sugrađana, nego ih zanimaju samo političke podjele i pokazivanje mišića uglavnom nabildanih na izigravanju volje birača - zaključuju.

Označeno u