Sabati: Zašto bi bili apriori protiv svega iz HDZ-a?

| 21.9.2016. u 13:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Naša podrška Plenkoviću sasvim je krivo protumačena jer to nije koalicija niti smo imali bilo kakve razgovore i dogovore s njim i HDZ-om, niti nam je bilo što nuđeno, a niti smo tražili,  naglašava Zvonimir Sabati, član predsjedništva HSS-a i predsjednik HSS-a Varaždinske županije, osvrćući se na negativne komentare čelnika SDP-a zbog najave da će HSS-ovi zastupnici podržati Andreja Plenkovića kod sasatavljanja Valde, ali i kasnije.

-Imali smo sinoć predsjedništvo i pitali se: je li HDZ pobjednik izbora. Jest pobjednik je. U redu, onda ćemo ih podržati i dati im 100 dana mira, ali  samo s jednim ciljem: da počnu delati jer ovo što smo imali bila je katastrofa. Stoga nema razloga za nezadovoljstvo u SDP-u jer smo naglasili da nećemo sudjelovati u vlasti, ali Plenkoviću i njegovoj vladi dajemo podršku na početku kako bi krenuli raditi i narodu konačno bilo bolje. Naravno, ako su za to sposobni, a ako nisu, imat će u nama najveću oporbu, upozorava Sabati dodajući da je HSS-u bitno hoće li građani bolje živjeti, a ne nečiji osobni interesi.
HSS, kako napominje, tako radi i u Varaždinskoj županiji.

-Podržavamo HNS i SDP kad je dobro. Mali smo narod i dosta ratovanja i svađa. Stoga ćemo podržati i državni proračun ako će nam biti prihvatljiv. Zašto bi bili apriori protiv svega? Samo zato što je prijedlog od HDZ-a, pita Sabati.

Unutarstranačke razmirice, kako naglašava predsjednik HSS-a Varaždinske županije, nisu novost.  

- Situacija nije sjajna, ali to nije od jučer. Već desetak godina se problemi u HSS talože pod tepih. Sad je sve izašlo van, čak i više nego ikada. No, imali smo i prije sličnih situacija pa smo se uspjeli i dignuti. Vjerujem da ovo što se događa ne bi trebalo nužno voditi slabljenju HSS-a. To je samo znak da se promjene u društvu moraju odraziti i na stranke, da dolaze novi ljudi s novim  idejama, veli Sabati.
Ulazak u Narodnu koaliciju ne drži lošom odlukom, pogotovo kad se vidi što je to donijlo.

- Imali smo jednog, a sada imao pet zastupnika. To mnogi zaboravljaju, a to je naš kapital koji nam daje određenu snagu jer možemo predlagati, a imamo i svoj klub, što znači da ćemo moći ozbiljnije sudjelovati u svim rasprava. Stoga očekujem da ćemo doprijnjeti boljitku građana, a da će oni to prepoznati i zahvaljujući tome će se stranka dignuti. Koliko ćemo biti jaki na državnoj razini, toliko ćemo biti i na lokalnoj. I obrnuto. Kad nema potpore s državne razine, polako padamo, ukazuje Sabati napominjući da je HSS 1991. imao 24 posto potpore, a onda se to počelo topiti.

Označeno u