Reformisti: Naravno da smo ispod prosjeka jer o državnim ulaganjima odlučuje država, HDZ i HNS

Varaždinske vijesti | 18.5.2019. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Interesni odbor mladih Reformista Varaždinske županije oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

„Visoka škola laži Štromar – Leverić“ u HNS-u nalazi svoje dosljedne nasljednike. Kad god su u pitanju ulaganja od strane države u Varaždinsku županiju, tada je Županija ispod prosječna što ste jako dobro uvidjeli, a na što mi kontinuirano upozoravamo i o čemu govorimo cijelo vrijeme.

Naravno da smo ispod prosjeka jer o državnim ulaganjima odlučuje država, HDZ i HNS, dakle Štromar kao potpredsjednik te Vlade. Tamo gdje Varaždinska županija samostalno priprema, prijavljuje i realizira projekte, dakle tamo gdje je Čačić, apsolutno smo prvi u Hrvatskoj, a prema službenim podacima Otvorenog proračuna Ministarstva financija koji dostavljamo u prilogu. Kad je Štromar vodio Županiju, od srpnja 2013. kad je Hrvatska ušla u Europsku uniju do lipnja 2017. realizirano je ukupno 16 milijuna kuna EU projekata.

Od lipnja 2017. kad je Čačić preuzeo izvršnu vlast u Županiji do svibnja 2019., već je realizirano, u provedbi, potvrđeno i u pripremi 740 milijuna kuna EU projekata. Da zaključimo, dok je Štromar bio župan Varaždinske županije, ništa za Varaždinsku županiju, sad kad je Štromar u Vladi, ponovno ništa za Varaždinsku županiju.  Kao što je Štromar bio nesposoban kad je bio župan za Varaždinsku županiju, sada je nesposobn u Vladi, ponovno za Varaždinsku županiju. A Mladima HNS-a preporučamo da ukoliko imaju želju za pisanjem dopisa da napišu jedan naslovljen na Vašeg potpredsjednika Vlade i potpredsjednika HNS g. Štromara da prestane nanositi štetu građanima Varaždinske županije, da poštuje presudu suda i vrati 47 mil kn koji nam je država dužna te da ukine Pravilnik koji je potpisao, a kojim je 550 kamiona iz Međimurske županije preusmjerio u Varaždinsku županiju.

POVLAČENJE EU SREDSTAVA
1. Varaždinska županija - 215.135.005 kn
2. Virovitičko-podravska županija - 150.057.452 kn
3. Zadarska županija - 137.676.867 kn
4. Zagrebačka županija - 119.694.228 kn
5. Požeško-slavonska županija - 102.993.889 kn

Izvor: Otvoreni proračun Hrvatske zajednice županija 2019.
Link – Otvoreni proračun Hrvatske zajednice županija
http://hrvzz.hr/otvoreni_proracun

Interesni odbor mladih
Narodne stranke REFORMISTI
Varaždinske županije