Reformisti u Kućan Marofu organizirali tribinu za umirovljenike i starije osobe

Varaždinske vijesti | 26.11.2016. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Interesni odbor umirovljenika Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke - Reformisti organizirao je tribinu za umirovljenike i osobe starije životne dobi na temu "Zbrinuta zlatna dob".

Tribina je održana u Društvenom domu u Kučan Marofu za umirovljenike i osobe starije dobi s područja Kućan Marofa, Kućana Gornjeg i Donjeg i Zbelave. Zbog velikih nedoumica, problema te mogućih posljedica uzdržavanih i oni koji uzdržavaju, stručna predavačica je na ovoj tribini pojasnila pojmove oporuke, ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, odnosno koje su karakteristike oporuke te što je važno da oporuka bude pravovaljana, a sudionici tribine mogli su čuti i koje su razlike između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

- Interesni odbor umirovljenika Gradske organizacije Reformista Varaždin osnovan je s ciljem da se umirovljenicima pomogne, uputi ih i savjetuje oko problema s kojima se suočavaju, a ne znaju kome da se obrate. Upravo iz tih razloga do sada smo imali tribine na kojima smo umirovljenike upoznali s pravima i oblicima skrbi koje starije osobe mogu ostvariti. Ova tribina koju trenutno provodimo po mjesnim odborima važna je za umirovljenike i osobe starije životne dobi, ali i za osobe koje se o njima brinu ili će se brinuti. Cilj nam je upoznati i uzdržavane osobe i davatelje uzdržavanja o svim njihovim pravima. Ovakvih tribina će biti sve više, isto kao i raznih akcija, a posebno ćemo staviti naglasak na umirovljenike u program za predstojeće lokalne izbore - naglasila je Natalija Martinčević, predsjednica varaždinskih Reformista.

Umirovljenicima se obratila i predsjednica Interesnog odbora umirovljenika Reformista Nevenka Kobal koja je pozdravila prisutne i najavila niz aktivnosti za umirovljenike. S ovom tribinom u Kućan Marofu nastavljen je niz najavljenih tribina, koje su se do sada održale u 4. i 7. mjesnom odboru, dok će se nova tribina održati u prostorijama 5. mjesnog odbora (Antuna Štera 24), 5. prosinca (ponedjeljak) s početkom u 19 sati.