Reformisti traže uređenje šetnice prema Dravi

Varaždinske vijesti | 19.6.2016. u 12:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Reformisti 6. mjesnog ogranka Banfica pokrenuli su inicijativu uređenja šetnice do Drave, točnije pješačkog puta koji povezuje Bombellesovu ulicu i pješački most preko Dravskog kanala. Nakon brojnih upita i zahtjeva građana, Reformisti su predali zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam za uređenjem navedene šetnice.

Veliki broj građana, što pješaka, što biciklista, prolazi ovim putem prema Dravi, a s obzirom na proljetno vrijeme i dolazak ljeta, frekvencija ljudi će biti sve veća pa će se tako i navedeni put više koristiti. Navedeni put već nekoliko godina nije održavan, pa je tako prepun rupa koje se za kišnih razdoblja napune vodom te se sve pretvara u blatnu kaljužu, čime je onemogućen normalan prolazak istim. Uz navedeni put Reformisti traže da se postave i kante za otpatke jer na tom potezu nije postavljena niti jedna kanta.

Nadalje, Reformisti traže i da se uz šetnicu uz odvodni kanal HE Varaždin (dionica od pješačkog mosta za bivše kupalište Drava do željezničkog mosta prema dvorani na Dravi) postavi tzv. „zelena“ ulična rasvjeta s LED rasvjetnim tijelima a koja se puni foto-naponskim ćelijama (mogućnost financiranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost) , jer je od velike važnosti da se našim građanima omogući siguran i osvijetljeni povratak kućama.

"Drava je naše bogatstvo i turistički potencijal, a naši građani zaslužuju da im se omogući kvalitetan i siguran boravak u prirodi, stoga molimo da se po našem zahtjevu provedu postupci koji to našim građanima i omogućuju ", zaključuju Reformisti 6. mjesnog ogranka Banfica.