Reformisti odsad imaju dvoje vijećnika u vidovečkom Općinskom vijeću

Varaždinske vijesti | 10.10.2017. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Općine Vidovec održana je Izborna skupština Općinske organizacije Reformista Vidovec.

Predsjednik Županijske organizacije Tomislav Paljak u prepunoj dvorani u prostorijama Općine naglasio je kako je dobar znak da je prostorija premala za sve one koji su željeli biti na ovom skupu te poželio dobrodošlicu svim novim članovima.

Općinsku organizaciju Vidovec vodit će Renato Cafuk dok su izabrani potpredsjednici Kristina Ljubek i Pavao Čurić. Oni su na izbornoj Skupštini dobili jednoglasnu podršku kao i članovi Predsjedništva organizacije te Nadzornog odbora. Cafuk je naglasio da iza sebe ima određen politički staž i da mu je plan nastavak političkog rada u interesu svoje Općine.

Stranka od danas ima i dva vijećnika u Općinskom vijeću Vidovec, a riječ je o Mariji Cafuk i Ivanu Kušćaru koji su, sada već bivšu stranku HNS, zamijenili Reformistima. Na taj način HNS više nema svoje vijećnike u Općinskom vijeću Općine Vidovec.

Izborna skupstina Vidovec 2

Predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo pristupanjem novih članova.

- Danas u Vidovcu situacija nije dobra – nastavio je Čačić.

Kazao je kako je bio na sastanku Zadruge gdje mu je rečeno da je problem u radu Zadruge zemlja, koju Zadruga želi u vlasništvo, kao bi se krenulo u europske projekte. Čačić je obećao da će ta problem riješiti preko ministarstva imovine gdje mu je rečeno da nema zapreke za prijenos zemljišta na Zadrugu.

Spomenuo je i veliki uspjeh zaštite Varaždinskog zelja odnosno dobivanje oznake izvornosti i sada to treba pretvoriti u ozbiljan komercijalni brand.

Što se tiče županijske razine rekao je da će biti opstruiranja koja uostalom već sada imao jer Štromar opstruira plaćanje 35 milijuna kuna od strane države za JPP.

- Kontaktirao sam Plenkovića o tome i bit će riješeno. Bolje mirnim putem nego preko suda – riječi su Čačić.

Čačić je naglasio i kako se politika se mjeri rezultatima ako rezultate nemaš ne možeš se šlepati na tuđima beskonačno.

Anketa za parlamentarne izbore koja je provedena glasi sljedeće: SDP vodi, HDZ ga slijedi i uvjerljivi su sa 17.3 zatim su Reformisti pa Živi zid i onda na tri posto HNS. Anketa je rađena na 17,5 tisuća uzoraka.

Izbornoj skupštini prisustvovali su Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana i potpredsjednica Reformista, Zlatko Koračević, član nacionalnog predsjedništva i županijski vijećnik i županijski vijećnici Davor Golub i Kristijan Hublin kao i brojni drugi ugledni gosti.

Izborna skupstina Vidovec

Označeno u