Reformisti o izlasku članstva: Ovo je još jedan HNS-ov performans Foto: VV arhiva

Reformisti o izlasku članstva: Ovo je još jedan HNS-ov performans

vv | 1.12.2016. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Ivan Dobrotić jučer priopćenjem izvijestio o izlasku 16 članova iz cestičkih reformista, priopćenjem se oglasio Tomislav Paljak iz ŽO reformista.

- Odlazak gospodina Dobrotića i petnaest njegovih rođaka iz reformista u našoj stranci već odavno nije „vijest“, ali kako su ovakvi prebjeglički javni istupi i dalje zanimljivi medijima, oglašavamo se priopćenjem.

Broj članova koji su napustili reformiste u Cestici gotovo korespondira s brojem glasova koje je bivši predsjednik podružnice i sada već bivši član stranke dobio u svom selu Babincu, i to kao nositelj liste za predsjednika općinskoga vijeća na prijevremenim lokalnim izborima. Stranku dakle, napušta i javno blati čovjek koji je ušao u vijeće isključivo temeljem glasova koje je stranka ostvarila na lokacijama izvan dosega njegova neposrednoga „ugleda“.

Unatoč tome, Dobrotić je sjeo na svoje vijećničko mjesto i odmah jednostrano i simptomatično, prestao komunicirati, ne samo sa županijskom organizacijom, nego sa strankom na svim razinama. Nije poštivao odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, niti je u njima sudjelovao, a nije se, naravno, pojavio na ijednom sastanku bilo kojeg stranačkog tijela, a kamoli se konzultirao o iznošenju stranačkih stavova na vijeću. Kao što obično oni koji ne rade pričaju o radu, neuspješni o uspjehu, a neodgovorni o odgovornosti, tako je i bivši kolega svojim javnim, prozirnim i jadnim dodvoravanjem HNS-u iznoseći neistine o bivšoj stranci, zapravo opisao samoga sebe.

Odlasci i dolasci svakodnevne su pojave u svim strankama, ali javni istupi s isključivom tendencijom obračuna s onima kojima se nedavno pripadalo, poznat je HNS-ov obrazac ponašanja tako da nas nimalo ne čudi Dobrotićevo „dušebrižništvo“ i „spoznaja“ o tobožnjem osvetništvu predsjednika reformista prema bivšoj stranci.

Reformisti su nastali i baziraju se na Čačićevoj političkoj doktrini, znanju, leadershipu i visokim zahtjevima te je i logično da način rada jednoga od najuspješnijih hrvatskih političara ne mogu pratiti niti razumjeti svi. Stoga Dobrotiću ništa ne zamjeramo i razumijemo ogorčenost vlastitom potkapacitiranošću umotanu tepanjem o „elanu“ i sl.

Potpuno razumijemo i ovaj, još jedan u nizu HNS-ovih prizemnih performansa, jer izbori se bliže, a strah od moguće Čačićeve kandidature za župana već odavno čini svoje - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Tomislav Paljak.

Označeno u