"Reformisti ne podržavaju niti Habuša niti njegov proračun!" Foto: Krešimir Đurić

"Reformisti ne podržavaju niti Habuša niti njegov proračun!"

vv | 11.1.2017. u 16:18h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na današnje izjave predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana da bi pod određenim okolnostima u ožujku mogli prihvatiti gradonačelnikov prijedlog proračuna, reagirali su iz reformista.

- Izjave nekih od stranaka o mogućoj podršci proračunu zaista zbunjuju. Prvo smo imali „čvrsti“ stav SDP-a da neće podržati proračun, pa su ga onda "čvrsto" podržali, a sada u tom smjeru ide i HDZ. Goran Habuš je dokazao da je potpuno nesposoban voditi ovaj grad, a proračun je upravo to, ogledalo vođenja i upravljanja gradom i zato reformisti jasno stoje kod stava da ne podržavaju Habuša kao niti njegov proračun - ističe gradska vijećnica Natalija Martinčević, ujedno i predsjednica varaždinskih reformista.

Dodaje da je njena stranka upravo iz tog razloga glasala za dolazak povjerenika.

- Da smo bili u pravu, najbolje pokazuje činjenica da Habuš sada koristi poziciju gradonačelnika kako bi blatio vijećnike, građanima plasirao neistine i izvodio cijeli „show program“ s ravnateljima gradskih institucija. Nema zastoja nikakvih projekta. Habušu proračun treba samo za kampanju za lokalne izbore i iskreno se nadam da mu ostale stranke u tome neće pomoći - ističe Martinčević.

Podsjeća da je Habuš imao punih pet godina da realizira projekte i riješi probleme, no nije realizirao niti jedan ozbiljniji projekt.

- Štoviše, postojeće probleme nije riješio već je uspio stvoriti cijeli niz novih pri čemu samo sporovi i tužbe prelaze 100 milijuna kuna. Također, Varaždin je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji nije realizirao ništa iz EU fondova na kojima se ostali gradovi danas razvijaju. Ogromni problemi postoje u gotovo svim gradskim tvrtkama i ustanovama od Varkoma, Aquatehnike, Aquacitya, JUGS-a, Aerodroma, a kolaps su doživjeli i veliki projekti poput Tehnološkog parka i Aglomeracije - poručuje Martinčević.