Reformisti: Gradonačelnik razvoj Grada vidi u povećanju nameta građanima

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Gradski vijećnici Narodne stranke – Reformisti na sjednici Gradskog vijeća izjasnili su se da su protiv prijedloga poskupljenja komunalne naknade u Gradu Varaždinu.

- Takvo povećanje je novi udar na umirovljenike, ponovno na samačka domaćinstva, ali i udar na naše obrtnike i trgovce koji pokušavaju opstati i sačuvati život u centru našeg grada – rekla je Natalija Martinčević, gradska vijećnica i predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin.

Navela je da najviše zabrinjava činjenica da se gradonačelnik ponaša kao da ga je pregazilo vrijeme.

- Danas svi gradovi, općine i županije, koji išta znaju i razumiju, sredstva uzimaju iz EU fondova. Vi farbate bazene, gradite šetnice, asfaltirate nekoliko ulica,… Sve to se financira sredstvima iz proračuna, dakle novcem naših građana. Danas to više nitko tako ne radi. Gradovi pripremaju projekte i proračune povećavaju sredstvima iz EU fondova, a vi povećanjem cijena usluga za naše građane!? – rekla je Natalija Martinčević podsjećajući da nakon povećanja računa za smeće gradonačelnik sada želi povećati i komunalnu naknadu.

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća iznijela je službene podatke koje je objavila gradska Razvojna agencija Sjever DAN, a prema kojima je Grad Varaždin do sada realizirao jedan jedini EU projekt u vrijednosti 4.604 eura. Nasuprot Varaždinskoj županiji koja je pripremila 122 EU projekta vrijedna 710 milijuna kuna, Grad Varaždin ima tri projekta energetske obnove vrtića, koja je prijavio još Habuš, te dvije škole za koje se ne zna jesu li prošle na natječaju.

Dok za 6. osnovnu školu padaju natječaji, Natalija Martinčević je upitala što je s 5. osnovnom školom s obzirom na postojanje dva rješenja nadležne inspekcije da su elektroinstalacije u toj školi opasne po život.

- Umjesto da organizirate konferencije na kojima vam lekcije drži tandem Kišić / Štromar, koji u svojih osam godina mandata, citiram vašeg koalicijskog partnera HDZ „nije izgradio ni šupu“, bilo bi bolje da to vrijeme iskoristite za pripremu i prijavu projekata. Gradonačelnik je svojim današnjim izlaganjem ponovno potvrdio vijećnicima i građanima da o EU fondovima ne zna ništa, što jasno pokazuju i njegovi rezultati. No, posebno zabrinjava njegova današnja izjava da će Grad Varaždin „čekati s EU fondovima“. Dok drugi gradovi i općine rastu te se razvijaju na sredstvima iz EU fondova, gradonačelnik razvoj Grada vidi na povećanjima nameta građanima – rekla je Natalija Martinčević.

Označeno u