Reformisti danas u Hrvatskom saboru predali listu kandidata za izbore za Europski parlament

| 8.4.2019. u 19:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Listu Reformista predvodi Radimir Čačić predsjednik stranke i župan Varaždinske županije. Na 2. mjestu liste je potpredsjednica Natalija Martinčević, u prošlom saborskom mandatu prepoznata po najvećem broju zakonskih inicijativa, a završavaju je dugogodišnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i sadašnji gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Rezultatima potvrđeni najvidljiviji ljudi liste su i njena politička poruka biračima: samo jaki pojedinci mogu štititi hrvatske interese u europskom parlamentu djelujući na temelju zajedničkih vrijednosti, potpuno svjesni da je snažna i uspješna EU zalog hrvatske budućnosti.

Čačić i Dumbović danas su po realizaciji EU projekata, a to potvrđuju službeni podatci otvorenog proračuna ministarstva financija, župan i gradonačelnik najuspješnije hrvatske županije i jednog od najuspješnijih gradova. Andro Vlahušić je do sada neupitno najuspješniji gradonačelnik Dubrovnika.

Nositelj liste Radimir Čačić i danas kao predsjednik najstarije europske regionalne organizacije Alpe Adria i član predsjedništva najveće europske regionalne organizacije (AER), kao i NS Reformisti koja je ujedno članica Alde grupe, snažno zastupaju stavove koje će zastupati i u EU parlamentu. Ti stavovi su prvenstveno usmjereni jačanju uloge regija što je posebno značajno u odnosu na štetnu i opasnu razinu centralizacije koja je prisutna u Republici Hrvatskoj, jačanje kohezijskih fondova i njihovu realizaciju kroz regije te jačanje politika usmjerenih društvu jednakih šansi, jer u EU u cjelini i u Hrvatskoj posebno, građani uspješnih i bogatih urbanih prostora ne prepoznaju probleme izvan njih.

Reformisti su usprkos lavini populizma, uvjereni da je politika mjerljiva disciplina i da samo godine rada i ostvareni rezultati smiju i mogu biti osnova političkoj stranci i njenim kandidatima da zatraže povjerenje birača.

Označeno u