Radimir Čačić i Milorad Batinić Foto: VV arhiva

Reakcije iz Županije: Batinić iznosi neistine i prikriva opstrukciju

I.D./Varaždinske vijesti | 19.2.2018. u 13:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Gospodin Milorad Batinić na konferenciji za novinare održanoj danas, 19. veljače, ponovno iznosi neistine i pokušava s puno riječi prikriti činjenicu opstrukcije isplate duga Varaždinskoj županiji za najamnine za škole i dvorane izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva - reagirali su iz Varaždinske županije na izjave ivanečkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Milorada Batinića (HNS) s današnje konferencije za medije.

- Tekst usuglašene nagodbe Ministarstvo znanosti i obrazovanja do danas nije poslalo državnom odvjetništvu, koje stoga nema na što dati mišljenje. Ponavljamo, Varaždinska županija je tekst nagodbe usklađen s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom i ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak uputila 28. studenoga 2017. godine, a požurnice smo uputili 8. siječnja te 16. siječnja ove godine - napominju iz Županije.

Ujedno ističu kako ponovno zahtijevaju da usuglašeni tekst nagodbe dostave Županijskom državnom odvjetništvu kako bi se poduzele sve potrebne pravne radnje u cilju konačnog sklapanja nagodbe pred nadležnim sudom.

- Još jednom citiramo riječi potpredsjednika Vlade Štromara od 9. studenoga 2017. godine: "Iduće godine u proračunu Varaždinska županija može očekivati ukupno 53 milijuna kuna dodatnih sredstava iz proračuna države, 8 milijuna izmjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, 30 milijuna kuna povrata mirnim rješavanjem spora i 15 milijuna godišnje svake godine. Ako to ne učinim, ja mislim da nisam uspio u politici. To je moja obaveza, ne prema Čačiću, prema Skupštini Varaždinske županije, nego prema građanima ove Županije" - navodi se u županijskom priopćenju.

Kratko su se osvrnuli i na djelovanje Hitne medicinske službe u Ivancu.

- O drugoj temi sve je rečeno nakon što je inspekcija HZZO-a utvrdila protuzakonito financiranje u Domu zdravlja u Ivancu iz vremena župana Štromara. Zdravstvena usluga će u Ivancu biti organizirana u skladu sa zakonom - zaključili su iz Županije.