Razišli se HNS i SDP u Ludbregu

vv | 24.2.2017. u 09:07h | Objavljeno u Aktualno

HNS Grada Ludbrega sinoć je donio odluku da idu samostalno na predstojeće lokalne izbore u Ludbregu. Štoviše, već su započeli i s prikupljanjem kandidatura za listu za Gradsko vijeće.

Razlog ove pomalo neočekivane odluke je taj što je ludbreški gradski odbor SDP-a donio odluku kako HNS-u neće dati zamjenika, a ludbreški je HNS od svog koalicijskog partnera tražio da kandidat za zamjenika gradonačelnika dođe iz njihovih redova, kao što je do sada bio slučaj.

Međutim, SDP i njihov kandidat za gradonačelnika Dubravko Bilić nisu pristali na to, već su im ponudili mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

- Mislim da je naša ponuda bila fer. HNS-u smo ponudili drugo mjesto po važnosti nakon mjesta gradonačelnika, mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Iako službeno nismo primili njihovu odluku, čuo sam da odbili taj prijedlog. SDP će sada samostalno izaći na izbore, boriti se za glasove birača i vjerujem da će oni prepoznati što smo napravili u protekle četiri godine - kratko nam je rekao Bilić.

Nezadovoljan time što većina članstva nije prihvatila ponudu da mjesto predsjednika vijeća pripadne HNS-u, predsjednik ludbreškog HNS-a Krunoslav Kosir podnio je ostavku na to mjesto.

- Nema raskola s SDP-om, ali neće biti ni predizborne koalicije. HNS ima snage na izbore u Ludbregu izaći samostalno,  vele u HNS-u te naglašavaju da su minimalna očekivanja od SDP-a bila su da HNS ponovo dobije zamjenika, a kako su aktualni gradonačelnik Bilić i SDP to odbili, odlučili su na izbore izaći samostalno.

 
 
Označeno u