"Priznanja FT-a, rezultati i pozitivni trendovi dokazuju uspjeh sredina pod vodstvom HNS-a"

vv | 22.3.2017. u 22:59h | Objavljeno u Aktualno

Sredine u kojima su na vlasti dužnosnici iz redova HNS-a najrazvijenije su u Hrvatskoj i u njima se najkvalitetnije živi, a da je tome tako svjedoči niz svjetskih priznanja HNS-ovim gradonačelnicima i županima, poput onog Financial Timesa, kao i rezultati te pozitivni trendovi kada su u pitanju zaposlenost i ulaganja, čulo se prigodom obraćanja medijima predsjednika Središnjeg odbora HNS-a i župana Međimurske županije Matije Posavca, zatim predsjednika Kluba zastupnika HNS-a i gradonačelnika Grada Ivanca Milorada Batinića te saborske zastupnice HNS-a i gradonačelnice Grada Kraljevice Nade Turina Đurić.

- Grad Ivanec strateški je fokusiran na razvoj gospodarstva, na zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, otvaranje i aktiviranje poslovne zone, aktiviranje industrijske zone i smanjenje broja nezaposlenih. Od 2010. godine u ovom je gradu broj nezaposlenih smanjen za više od 50 posto. Uz to, Ivanec je jedna od rijetkih sredina s većim brojem novorođenih u odnosu na trendove, što pokazuje i 15 posto više rođenih s 2015. na 2016. godinu, naglasio je Milorad Batinić.

Ivanec je dobitnik brojnih nagrada, a između ostaloga i one za pametnu upravu – nagrade koja potvrđuje da se ovaj grad vodi kvalitetno i ima upravu usmjerenu na stvaranje pretpostavki za ravnomjerniji razvoj svih njegovih dijelova. Također, među prvih je deset gradova u Hrvatskoj po transparentnosti proračuna i dvostruki dobitnik priznanja uglednog Financial Timesa.

Nagradu Financial Timesa kao treća regija u Europi po promicanju izravnih stranih ulaganja nosi i Međimurska županija na čelu s HNS-ovim županom Matijom Posavcem.

Recept za uspješno gospodarstvo, vidljive rezultate i društveni optimizam Posavec vidi u ulaganju napora efikasnu, transparentnu i brzu javnu upravu, korištenje europskih fondova i ulaganje u obrazovanje. Od 2013. godine do danas nezaposlenost je u ovoj županiji smanjena za 50 posto, otvoreno je više od 3000 novih radnih mjesta, povećao se broj investicija i potencijal za ulaganje uz korištenje europskih fondova. Slijedom svega, Međimurskoj županiji je na inicijativu skupine poduzetnika stigla prestižna nagrada „Stvaratelji za stoljeća“.

-Sve ovo obvezuje nas da budemo još brži i efikasniji, i primjer dobre prakse, kako bi i druge sredine prihvatile takav model upravljanja, jer jedino on jamči optimistično društvo, smanjenje nezaposlenosti i stvaranje Hrvatske kao sretne i prosperitetne zemlje“, poručio je Posavec.

-Ono što HNS nudi je želja da građanima priušti bolji životni standard, rezultat i odgovornost. Samo upornošću, odgovornošću, predanim radom i zdravim razumom dolazite do rezultata. Nema nikakvih rezultata preko noći, a posebno nema čarobnog štapića“, istaknula je Nada Turina Đurić, gradonačelnica Grada Kraljevice, koji je kroz istraživanje portala gradonačelnik.hr svrstan među prvih 10 gradova u Hrvatskoj po smanjenju broja nezaposlenih u 2016 godini.