PRESLAGIVANJA Ide li SDP uz reformiste i HDZ zbog - projekata i/li fotelja?

| 4.9.2017. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

Je li SDP u Županijskoj skupštini, kao i varaždinskom Gradskom vijeću, oporba ili dio vlasti?

Sve donedavno odgovor na ovo pitanje bio je jednostavan i nedvosmislen – vijeć- nici SDP, skupa s onima iz HNS-a i još ponekim, oponenti su vladajućima. Ta će se situacija, međutim, uskoro promijeniti, odnosno već se počela mijenjati na županijskoj razini.

Postignut je, naime, dogovor o „projektnoj suradnji“ između SDPa i vladajućih, prvenstveno Reformista i HDZ-a.

Zauzvrat, SDP će dobiti pokoje mjesto u županijskim institucijama i poduzećima, a isto to priželjkuju i neki u varaž- dinskom SDP-u. Hidroing, PZC, ŽUC... Iako su se na početku ustrojavanja varaždinske Županijske skupštine vijećnici SDP-a izjasnili kao oporba, pa je sukladno tome Krešimir Šaliga (SDP) izabran za potpredsjednika Županijske skupštine, neki esdepeovci će ipak zasjesti u fotelje nadzornih odbora i uprava županijskih tvrtki i institucija, što je dosada uglavnom bila privilegija vladajućih, odnosno vladajuće koalicije.

Tako se Štefici Španić smiješi nadzorničko mjesto u Hidroingu, Danijelu Vlaisavljeviću u PZC-u, a Mariju Habeku u Županijskoj upravi za ceste. To možda i ne bi izazivalo toliku pozornost da okosnicu većine u varaždinskoj Županijskoj skupštini ne čine reformisti, čijem je klubu pristupio i HSU, i posebice HDZ pa se odmah postavilo pitanje radi li se o koaliciji tih stranaka sa SDP-om. Odgovor nam je dao Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije...

Što je kazao pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...

Označeno u