Predstavljen HDZ-ov kandidat za zamjenika župana Mladen Jakopović

M.P./Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

- Ponudu da budem zamjenik HDZ-ovom kandidatu za župana Alenu Runcu prihvatio sam nakon dugog nagovaranja i iako nemam iskustva u politici, mislim da svojim dosadašnjim znanjem i iskustvom možemo podići našu ruralnu sredinu na viši nivo - kazao je to prilikom današnjeg službenog predstavljanja svoje kandidature za zamjenika župana Mladen Jakopović.

Jakopović, inače vlasnik OPG-a Jakopović iz Pake koji je trenutno najveći proizvođač eko kozmetike u Hrvatskoj, od 2014. godine je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Varaždinske županije i član UO HPK, predsjednik odbora za Eko i ljekovito bilje te predstavnik RH u Copa-Cogeca u Bruxelles, kao i član brojnih povjerenstava pri Ministarstvu poljoprivrede.

- U županiji 70 posto stanovništva živi u ruralnim sredinama, a mi ih svojim djelovanjem kroz javne službe možemo potaknuti da tamo i ostanu. Usto, posljednjih je godina sve više slučaj da mlade i visokoobrazovane osobe odlaze živjeti na selo te se nadam da će se to dogoditi i u našoj županiji - rekao je Jakopović.

Ističe da imamo kapacitet i znanje da sve podignemo na višu razinu i istovremeno povežemo s ruralnim turizmom koji je dosad bio zanemarivan iako postoje brojne mogućnosti.

- Tu vidim svoju pomoć kroz djelovanje u Zagrebu, ali i Bruxellesu, a sve će mjere i aktivnosti detaljnije biti navedene u našem programu - rekao je Jakopović.

Označeno u