Sačić (lijevo) traži od Šprema da se javno ispriča, a Općinsku organizaciju NS – reformisti poziva da se javno ogradi od ovih izjava i ovakvog načina izražavanja.

Predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić reagirao na istup Željka Šprema na društvenim mrežama

| 24.1.2017. u 10:26h | Objavljeno u Aktualno

Član Narodne stranke – reformisti, Željko Šprem, na privatnom i stranačkom profilu na društvenoj mreži nazvao je Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki „cirkusom“, dok je članove Vijeća nazvao „vijećničkim cirkusantima“.

Nakon osude ovakvog istupa Željka Šprema od strane gotovo svih vijećnika na sjednici u ponedjeljak, u ime Općinskog vijeća reagirao je predsjednika Mario Sačić. Najegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Iako je do vrijeđanja i omalovažavanja institucije Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog došlo kroz istup pojedinca objavljen na privatnom profilu i stranačkom profilu na društvenoj mreži, zbog zaštite digniteta Općinskog vijeća, ali i svih vijećnika bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, primoran sam reagirati na ovakav način izražavanja kada se govori o vijećnicima koji su ipak izabrani od većine naših mještana.

Naime, član Narodne stranke – reformisti, a bivši član Hrvatskih laburista –stranke rada, Željko Šprem, u ponedjeljak je na privatnom i stranačkom profilu istaknuo objavu uvredljivog sadržaja kojom otvoreno vrijeđa cijelo Općinsko vijeće, dakle sve vijećnike ponaosob bez obzira iz koje političke stranke dolaze, nazivajući ih „vijećničkim cirkusantima“ čime ujedno vrijeđa i sve mještane naše Općine koji su svoj glas dali bilo kojem od vijećnika.

Nazivati Općinsko vijeće cirkusom, kao i sve odluke i rad Vijeća u protekle četiri godine je ispod svake razine kulturnog i pristojnog ponašanja. Podsjećam osobu koja je na ovakav način javno istupila da je ovo Vijeće u protekle četiri godine donijelo niz odluka, od dodjele stipendija, pomoći potrebitima, pomoći udrugama, sufinanciranja različitih obrazovanih programa do komunalnih i gospodarskih projekata u interesu svih mještana i cijele naše Općine. Također, podsjećam da je većina tih odluka donijeta jednoglasno, odnosno da su za te odluke glasali kako vijećnici HNS-a i SDP-a, tako i vijećnici HDZ-a, HSS-a i nezavisni vijećnici. U konačnici, većinu tih odluka svojim je glasom potvrdio i jedan vijećnik Narodne stranke – reformisti. Istovremeno, podsjećam dotičnog da mu se osobno svaki put izašlo u susret i omogućila nazočnost na svim sjednicama Općinskog vijeća kada je to bilo zatraženo.

Vrijeđati na ovakav način sve ljude koje participiraju u radu Općinskog vijeća je nedopustivo i siguran sam da mještani naše Općine nikad nisu i nikad neće odobravati takav način komunikacije. Sučeljavanje različitih stavova i borba argumentima naša su svakodnevnica u Vijeću, itekako dobrodošla u svakoj demokraciji. No omalovažavanje i vrijeđanje drugih, bez obzira o kome se radi, nije prihvatljivo u našem društvu, kulturnoj i tolerantnoj sredini.

Iskreno se nadam da se ovdje radi o osobnom istupu i nedoličnoj retorici pojedinca, a nikako većeg broja ljudi. Stoga, u ime Općinskog vijeća, svih vijećnika, ali i svih mještana Općine Trnovec Bartolovečki, pozivam spomenutu osobu da se javno ispriča, a Općinsku organizaciju Narodne stranke – reformisti pozivam da se javno ogradi od ovih izjava i ovakvog načina izražavanja, navodi se u reagiranju predsjednika Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki Maria Sačića.