Predsjednica varaždinskih reformista i službeno u utrci za gradonačelnicu Foto: Krešimir Đurić

Predsjednica varaždinskih reformista i službeno u utrci za gradonačelnicu

vv | 2.3.2017. u 13:34h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskom HNK danas je održana konferencija za medije na kojoj je predsjednica varaždinskih Reformista Natalija Martinčević i službeno najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Varaždina, a temeljem jednoglasne odluke Predsjedništva Gradske organizacije Reformista Varaždin.

Martinčević je željela poslati poruku da će biti gradonačelnica svih Varaždinki i Varaždinaca, pa je u izbornu kampanju krenula iz varaždinskog kazališta. Ono je, kako ističu Reformisti, svojom kvalitetom, ali i zaslugom Martinčević kao saborske zastupnice, dobilo status nacionalnog kazališta.

- Od ovog trenutka krećem u kampanju koja će biti isključivo programska i projektna. Bit će to pozitivna kampanja u kojoj ću predstavljati programe po određenim područjima: gospodarstvo s posebnim naglaskom na obrtništvo i ugostiteljstvo, projekte iz EU fondova, kulturu i kreativu, novi koncept uređenja grada i očuvanje povijesne jezgre, programe za umirovljenike i politiku grada za mlade. Poseban naglasak bit će na projektima za svaki mjesni odbor s osnovnim ciljem podizanja kvalitete života svih naših građana - naglasila je Martinčević.

Ustvrdila je da su problemi u Varaždinu veliki, nisu se uspjeli riješiti postojeći, a nažalost stvorio se novi niz dugova i sporova.

- Grad stagnira u svim područjima. Projekti za Europske fondove nisu ni započeti, a kamoli realizirani. Rezultati i način poslovanja u gradskoj upravi, tvrtkama i institucijama su zabrinjavajući pa je samim time i atmosfera negativna. Osim svih problema s kojima je grad suočen, grad nema proračun, a u travnju dolazi povjerenik. S obzirom na ove činjenice, svima je jasno da ovo nije preuzimanje grada u normalnim okolnostima. Od budućeg vodstva grada očekuje se maksimalna ozbiljnost i predanost poslu, sposobnost upravljanja i odlučivanja, organizacijske, menadžerske i projektne sposobnosti, ali i ozbiljno političko iskustvo. Vjerujemo da bi svi bili najsretniji kad bi Varaždin bio "iznad politike", no takve parole prestaju vrijediti sazivom prve sjednice Gradskog vijeća. Svatko tko prati politiku, svjestan je činjenice da SDP neće podržati HDZ-ovog gradonačelnika i obrnuto - rekla je.

Da bi se u Varaždinu nešto doista napravilo, da bi se mogli realizirati svi potrebni projekti, potrebna je stabilna većina u Gradskom vijeću upravo u centru, izvan lijevih i desnih ideoloških polova, smatra.

- Ovo nije trenutak za učenje politike, učenje upravljanja i odlučivanja, ovo je trenutak kad Varaždin treba iskustvo i znanje - rekla je Martinčević koja smtara kako je njezina važna referenca to što iza sebe ima 15 godina iskustva u realnom sektoru od čega sedam godina na najvišim pozicijama direktorice u gospodarstvu, koje traži konkretne rezultate.

- Za obavljena posla gradonačelnice posebno je važno iskustvo koje je stekla kao gradska vijećnica u nekoliko mandata, dogradonačelnica i posebno kao saborska zastupnica koja je svojim inicijativama ostvarila vidljive i mjerljive rezultate, kao što su dobivanje nacionalnog statusa HNK i Sveučilišta Sjever kao trajnih vrijednosti za Grad Varaždin - ističe Martinčević