Štromar: Politika nije ''slikanje'' na sjednicama, već ulaganje u škole, ceste...

| 7.12.2015. u 13:33h | Objavljeno u Aktualno

Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije, ispunio je očekivanja stranačkog članstva osvojivši više od 16.000 preferencijalnih glasova na parlamentarnim izborima. Ipak, saborske klupe još će neko vrijeme pričekati na župana Štromara, a zamijenit će ga Božica Makar, potpredsjednica ŽO HNS-a Varaždinske županije.

On ostaje na mjestu župana jer, kako kaže, tu ga čeka još puno posla. Ipak, više nego dobar rezultat na ovim izborima, bez obzira kakav će ishod biti oko sastavljanja Vlade, Štromaru je zasigurno dobar poticaj da u skorijoj budućnosti ispuni ono što veliki dio članstva HNS-a od njega očekuje – da zauzme mjesto predsjednika stranke.

Misao vodilja Štromarove kampanje bila je jačanje Sjevera, u gospodarskom smislu, ali i pitanju utjecaja ove regije u budućoj vladi. Utjecaj Sjevera će, smatra veći dio članstva, Štromar moći dodatno učvrstiti kad bude predsjednik stranke. Ipak, župan Varaždinske županije kaže da je cilj ravnomjerno razvijati i ostatak Hrvatske.

Predrag Štromar među ostalim osvrnuo se i na nedavne izjave međimurskog župana Matije Posavca o odcjepljenju Međimurja, a otkrio je i u kojem smjeru planira voditi HNS.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...