Predrag Štromar razriješen s dužnosti predsjednika HNS-a Varaždinske županije

V.V. | 1.7.2017. u 16:16h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Županijske skupštine HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade, ministar graditeljstva i prostornog uređenja te zamjenik predsjednika HNS-a, na svoj je zahtjev razriješen dužnosti predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

 

Do redovnih unutarstranačkih izbora dužnost v.d. predsjednice ŽO HNS-a Varaždinske županije obnašat će Božica Makar, saborska zastupnica i dosadašnja potpredsjednica HNS-a Varaždinske županije, potvrdili su članovi Skupštine ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Štromar je obrazložio kako zbog obaveza u Vladi, ali i u stranci na nacionalnoj razini, ne može više obavljati dužnost predsjednika Županijske organizacije, barem ne u obimu kao do sada.

- Realno je da imam puno obaveza u Zagrebu, kako na funkciji ministra i potpredsjednika Vlade, tako i u stranci gdje kao zamjenik predsjednika HNS-a nakon ostavke Ivana Vrdoljaka obavljam dužnost v.d. predsjednika. No, to ne znači da ću prestati brinuti, ili zalagati se za Sjever i Varaždinsku županiju, upravo suprotno, pravi posao tek počinje – poručio je Predrag Štromar.

Pritom je izvijestio članove skupštine i o aktualnoj situaciju, kako u Vladi, tako i u stranci.

- Spremni smo bili ući u Vladu RH za dobrobit ove zemlje, za projekte, za depolitizaciju školstva i nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora koji ne bi donijeli ništa dobro, ali bi nas skupo koštali. Ne samo 200 ili 300 milijuna kuna neposrednog troška, nego 15 do 20 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU. Povukli smo potez u čvrstom uvjerenju da činimo dobro svojoj zemlji i svim njezinim građanima i od toga ne odstupamo – rekao je Štromar i istaknuo kako je HNS svjestan političke cijene koju bi mogli plaćati zbog tog poteza.

- Potpuno svjesni političke cijene koju bi mogli platiti ušli smo u ovu Vladu, i potpuno svjesni da će nas gađati i tući sa svih strana, jer uvijek ima nezadovoljnih, a većina njih su upravo oni kojima ne odgovara izlazak iz ideoloških rovova jer su u nekoj svojoj komfor zoni, gdje su zauzeli pozicije na političkoj sceni, mi smo preuzeli odgovornost. I sada pojedinci pucaju iz tih svojih rovova, duboko ukopani u ideologije i podjele – rekao je Štromar i dodao kako su Hrvatskoj potrebne tri godine mira.

Podsjetio je i na situaciju koja je dočekala ovu novu koalicijsku Vladu. Prvenstveno tu je Agrokor, a ističe kako bi novi izbori sva ta rješenja odgodili, a postojala je mogućnost da sto tisuća obitelji zaposlenih u Agrokoru završi u egzistencijalnoj krizi.

- Naša odgovornost podrazumijeva konkretna rješenja, konkretne ciljeve i suradnju za dobrobit Hrvatske. Podsjetimo kako nas je dočekala kriza u Agrokoru i 100 tisuća obitelji strepilo je hoće li ostati bez primanja, imali smo probleme na granici sa Slovenijom tik pred turističku sezonu. Nama je stavljanje sadržaja u prvom planu, kao i odmak od ideologija i podjela na lijeve i desne, ustaše i partizane. Hrvatska zaslužuje budućnost, bez da se stalno svađamo oko prošlosti – rekao je Štromar.

Izvijestio je i kako HNS trenutno ima više od 40.000 članica i članova stranke. Od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane 7. lipnja 2017. godine do danas, iz stranke se ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te ne očekujemo veći odljev članstva u budućem razdoblju.

- Mi smo bili i ostali stranka čiji ljudi su svjesni da politika nije sama sebi svrha već da politika postoji zbog građana. Budućnost HNS-a ovisit će, kao i uvijek do sada, o konkretnim projektima i rezultatima. Dakle, rezultati, rezultati i samo rezultati – zaključio je Štromar.

Označeno u